Domaći recepti

Dosta vam je već goveđih i pilećih juha? Isprobajte ovu brzu krem juhu od gljiva

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr



Želite pripremiti ukusno i toplo predjelo, ali vam je već dosta goveđih i pilećih juha? Umjesto toga, skuhajte ovu krem juhu od gljiva koju možete brzo napraviti, a potrebno vam i je vrlo malo sastojaka. Dobar tek!


Sastojci:


2 luka, grubo sjeckana


1 češanj češnjaka




500 g gljiva, sitno sjeckanih


750 ml kokošjeg temeljca


4 žlice vrhnja


malo peršina za serviranje 


Priprema:


U loncu prvo ugrijati malo maslinovog ulja i staviti luk da poprži na laganoj vatri. Dodajte očišćene gljive i dinstajte još 10ak minuta, a nakon toga u taj lonac ubacite 1L pripremljenog kokošjeg temeljca da se kuha 15 minuta na laganoj vatri. U juhu dodajte vrhnje i štapnim mikserom tucite dok juha ne postane kremasta. Još kratko kuhajte na niskoj temperaturi i posolite.