Nutritivna bomba

Đumbir, med i limun – fantastični trio za jak imunitet i vitku liniju

Life

Foto: Photospin

Foto: Photospin

Đumbir, med i limun kao lijek su svoju učinkovitost pokazali davnih dana. Ove tri namirnice gotovo svatko ima kod kuće, a mi vam otkrivamo kako ih najbolje iskoristitiĐumbir je bogat eteričnim uljima, kalijem, manganom, bakrom, magnezijem i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom pruža našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”.


Tradicionalno se koristio kao lijek protiv grlobolje jer ima zagrijavajuća svojstva. Ima ljutkasti okus, a mirisom podsjeća na citruse. Osim toga, đumbir je dokazani lijek protiv mučnine jer potiče rad crijevnih mišića i proizvodnju sline, piše WebMD.


Koriste li se đumbir, med i limun za mršavljenje? Đumbir, med i limun u kombinaciji imaju snažno energetsko djelovanje koja pomaže u procesu zdravog mršavljenja i topljenja suvišnih kilograma. Međutim, to nisu čarobne namirnice i bez pravilne prehrane i tjelovježbe neće doći ni do mršavljenja.
Prije nego se bacite na kombiniranje đumbira, meda i limuna, bitno je napomenuti nekoliko ključnih stavki vezanih uz namirnice. Kada kupujete med, dajte prednost domaćim proizvođačima jer su vrlo značajna odstupanja u kvaliteti, koja je vrlo bitna. Također, med u vrućoj tekućini gubi svoja svojstva i uvijek ga je potrebno stavljati u mlaku tekućinu.


Ako nemate pristup domaćem limunu, uvijek mu prethodno skinite koru ili ga jednostavno iscijedite, kako pesticidi, koji se obično nalaze u kori, ne bi dospjeli u vaš pripravak.


 


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.