Poslovna rutina

3 savjeta kako iskoristiti pauzu na poslu i pritom imati više energije

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uz pomoć ovih trikova, osjećat ćete se puno bolje na radnom mjestuRujan mnogima nije omiljeni mjesec. Završilo je ljeto, što ujedno znači da su gotovi godišnji odmori, a ispred nas su brojne nove poslovne obveze. Kada to sve kombiniramo uz promjenu vremena, nije čudo što se često na poslu osjećamo kao da nemamo energije. 


Kako biste imali više energije i tako se bolje osjećali na poslu, potrebno je maksimalno iskoristiti pauzu za ručak. Tako ćete skupiti energiju, odmoriti se i biti spremni za nove izazove. To ujedno znači da ćete se s posla vratiti manji umorni i puno zadovoljni. Donosimo tri savjeta kako da bolje iskoristite svoju pauzu i pri tome imate više energije za sve nadolazeće obveze. 


Pomno birajte ručak


Mnogo ljudi ne shvaća kako namirnice koje konzumiraju za ručak mogu uvelike utjecati na količinu energije. Na poslu biste trebali birate lakše obroke u kojima dominiraju vegetarijanska ili veganska jela. Razlog je posve jednostavan – oni se lakše probavljaju, pružaju dovoljno energije, vlakana i vitamina. To znači da će vaš želudac biti manje opterećen. 

Naime, kada jedete tešku i masnu hranu, vašoj probavi je potrebno puno više energije za rad. Upravo to je razlog zašto se nakon takvih obroka osjećamo umorno i sve što bi htjeli je malo prileći. Tijelo energiju fokusira na probavu, a vi se osjećate iscrpljeno.


Družite se s kolegama


Iskoristite pauzu kako bi s kolegama na poslu uživali u ugodnom razgovoru. Naime, dokazano razgovor, odnosno socijalizacija, miče misli s briga i opušta sugovornike. Također možete pauzu iskoristiti kako biste nazvali prijatelje ili članove obitelji. Pauzu iskoristite za fizičku aktivnost


Pri tome ne mislimo da ćete ispod stola izvlačiti prostirku i odraditi trening od sat vremena. No, pauzu za ručak možete iskoristiti za ugodnu šetnju ili istezanje na radnoj stolici. Dovoljno je ponekad samo izaći iz ureda i udahnuti svježi zrak.