Glumica

Martina Stjepanović iz serije “Na granici”: ‘Lidija i ja smo ipak različite osobe’

Ana Braškić

Martina Stjepanović, foto Nova TV

Martina Stjepanović, foto Nova TV

Kao i sa svakim likom, ili stvarnom osobom, uvijek mogu pronaći neke sličnosti, zajedničke karakteristike ili dodirne točke, ali Lidija i ja smo ipak dvije različite osobeU »Čistoj ljubavi« glumila je Gogu, a sada je kao Lidiju, drugu Zorkinu unuku, publika prati u seriji »Na granici«.


Ona je Martina Stjepanović rođena Vinkovčanka koja je nakon gimnazije upisala Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo, a diplomu je stekla prije tri godine.


Osim u »Čistoj ljubavi« imala je ulogu i u seriji »Kud puklo da puklo«, a budući da je tek na početku glumačke karijere velika joj je želja snimiti film.
Slovite za jednu od najzgodnijih hrvatskih glumica. Imponira li vam to?


– Ja sebe ne doživljavam na taj način. A ako netko ipak misli tako, hvala na komplimentu.


Na granici


Na graniciKoliko je sličnosti između vas i Lidije, lika kojeg glumite u seriji Na granici?


– Kao i sa svakim likom, ili stvarnom osobom, uvijek mogu pronaći neke sličnosti, zajedničke karakteristike ili dodirne točke, ali Lidija i ja smo ipak dvije različite osobe.


Divni kolege


Je li vam teško uživjeti se u lik?


– Svaki lik kojeg igram uvijek nastojim dobro izanalizirati i pronaći nešto dobro i plemenito u njemu, nešto što pravda njegove postupke, čak i kad su krivi. Tako ga mogu zavoljeti, a samim time i uživati u kreiranju i igranju uloge.


Tko vam najviše pomaže pri učenju teksta i pripremi za snimanje?


– Doma se uglavnom pripremam sama, a kad dođem u studio prije svakog snimanja prođem scenu s kolegama.


U seriji glume i iskusni glumci. Tko vam je od njih dao najbolji savjet?


– Imam tu sreću da radim s divnim kolegama i profesionalcima. Budući da na snimanju provedemo puno vremena zajedno, postali smo gotovo kao neka mnogobrojna obitelj. A obitelj nikad ne škrtari na savjetima.Na granici


Na graniciDo sada ste glumili u nekoliko serija. Imate li želju nastupiti u filmu?


– Imam veliku želju raditi film jer je to za mene još uvijek neistražen teren, a mislim da bi kroz to iskustvo puno toga naučila i mogla se još više razvijati kao glumica.


U Zagreb zbog posla


Što je s vašom kazališnom karijerom?


– Trenutno mi obaveze oko snimanja oduzimaju dosta vremena, tako da nažalost nemam vremena raditi novu predstavu. Ali uvijek se razveselim kada stanem na scenu s nekom od postojećih predstava u kojima igram.


Rodom ste iz Vinkovaca, što vas je dovelo u Zagreb?


– Posao i više mogućnosti. Vjerujem da vam je stanje u Slavoniji dobro poznato.


Na Instagramu imate više od 20.000 pratitelja. Koliko često objavljujete fotografije? Čitate li komentare?


– Nema nekog pravila. Fotografije objavljujem kad osjetim potrebu i uhvatim vremena. Imam vrlo drage pratitelje pa pročitam komentare.