Talent

Lucija Stipanović pobjednica je treće sezone Zvjezdica: Glazba je moja budućnost

Ivana Kocijan

Lucija Stipanović simpatična je 15-godišnjakinja iz Kostrene, snimio Roni Brmalj

Lucija Stipanović simpatična je 15-godišnjakinja iz Kostrene, snimio Roni Brmalj

Prioritet mi je završiti srednju glazbenu školu i drago mi je da se bavim nečim što me veseli i što će mi biti korisno u životu. Želim usavršiti novu vokalnu tehniku da bih imala veću kontrolu i da bi mi izvođenje bilo lakše, govori Lucija koja je u subotnjem finalu pobijedila vršnjakinje - Ivonu Bilić Prcić iz Omiša i Đanu Smajo iz SplitaLucija Stipanović iz Kostrene pobjednica je treće sezone popularnog RTL-ovog dječjeg talent showa »Zvjezdice«. Simpatična 15-godišnja učenica 1. razreda Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci glazbom se bavi otkad zna za sebe. Odličnim izvedbama oduševila je žiri u kojem je bila i prva »zvjezdica« Mia Negovetić i u jučerašnjem finalu zasluženo ponijela titulu najbolje. Bolja je bila od vršnjakinja – Ivone Bilić Prcić iz Omiša i Đane Smajo iz Splita. Talentirana srednjoškolka prvi je javni nastup imala u drugom razredu osnovne škole i osim pobjedom u »Zvjezdicama« može se pohvaliti nastupom i pobjedom u više drugih natjecanja mladih glazbenih nada.


Zašto ste se prijavili u Zvjezdice? Kakva su vam bila očekivanja?


– Prijavila sam se zbog novog iskustva, htjela sam vidjeti kako će sve ispasti. Nisam imala nikakva očekivanje, išla sam bez presinga.
Kakav je osjećaj biti pobjednica?


– Lijep je to osjećaj iako ga još uvijek nisam sasvim svjesna.


Foto RTL


Foto RTLKako vam je bilo na snimanju showa? Što ste naučili od žirija; jesu li imali dobre savjete?


– Na snimanjima je bilo jako lijepo i zabavno. Stekla sam puno novih prijatelja, međusobno smo se podržavali i dalje smo u kontaktu. Žiri je uvijek imao pohvale i konstruktivne kritike koje smo nastup za nastupom primjenjivali.


Glazbu je jako teško zaobići


Uoči prvog nastupa u prvoj emisiji treće sezone Zvjezdica rekli ste da vas je najviše bilo strah komentara Mije Negovetić. Zbog čega? Što ste mislili da bi mogla reći?


– Budući da je Mia prva RTL Zvjezdica i izvedbe su joj uvijek na nivou, mislila sam da će ona biti najkritičnija. Iznenadilo me što mi se prva podigla, a iznenadili su me i njezini komentari jer sam mislila da od nas očekuje puno više. Vrlo brzo sam promijenila mišljenje…


Pjevanje je ono čime se želite baviti u životu. Što je to tako čarobno u glazbi i pjevanju da mu se želite zauvijek posvetiti?


– Glazbu je jako teško zaobići. Ona nema granica i toliko toga još nije otkriveno ili izmišljeno. Kroz glazbu pokazujete kreativnost, emociju pa čak i inteligenciju. Ne mora biti izričito pjevanje, ali definitivno idem u pravcu glazbe, ima puno opcija.Foto Roni BRMALJ


Foto Roni BRMALJGlazbom ste bavite otkad znate za sebe. Kad ste i gdje imali prvi javni nastup?


– Prvi javni nastup bio mi je u drugom razredu osnovne škole.


Ja vas pamtim s Kvarnerića. Koliko ste puta nastupili na Kvarneriću? Koliko ste nagrada osvojili na tom natjecanju?


– Na Kvarneriću sam nastupala od trećeg razreda, nastupala sam pet godina za redom. Svake godine sam osvojila neku nagradu.


Pobijedili ste na natjecanjima ZTC traži malu zvijezdu, Čarobna frula, Festivalu mladih pjevačkih talenata 3, 2, 1… Pjevaj!, nagrađeni ste za najbolju interpretaciju na Dječjem mikrofonu. itd… Koja vam je, osim ove u »Zvjezdicama«, najdraža pobjeda?


– Wow, informirali ste se (smijeh). Nedostaje vam All you need is love u Pazinu (smijeh). Sve su mi jako drage, ali bih mogla istaknuti ovu iz Pazina zbog vrlo lijepog ambijenta i jednog od boljih ozvučenja.


Svi su po nečemu posebni


Prije pet godina u prilogu Naj Novog lista s učenicima 5. razreda OŠ Kostrena razgovarali smo o životnim željama. Već ste tad bili odlučni u želji da postanete pjevačica. Evo što ste tada rekli: »Željela bih biti svjetski poznata pjevačica. Znam lijepo pjevati. Zasad mi je najbolja Adele, a možda mi poslije postane neka druga. Zasad je Adele, njene su mi pjesme najlakše, imaju najlakši tonalitet i najlakše ih zapamtim. Pjevam u školskom zboru, a u 7. razredu planiram upisati i glazbenu školu.« Kako sad gledate na tu izjavu?


– To je bio peti razred i neke od ovih stvari se ne bih usudila danas tako reći. To je bila Lucija prije glazbene škole… Sada na Adeleine pjesme gledam na sasvim drugi način zahvaljujući obrazovanju kojeg sam stekla od tada. Sada kad izvodim Adele ili pjesme bilo kojih izvođača, obraćam pažnju na puno više stvari nego prije.


Je li vam Adele i dalje najdraža pjevačica?


– Nemam najdražeg pjevača ili pjevačicu. Svi su po nečemu posebni i dobri.


Što nakon »Zvjezdica«? Imate li neke konkretne planove za solokarijeru ili ćete još malo pričekati za takvo nešto?


– Prioritet mi je završiti srednju glazbenu školu i drago mi je da se bavim nečim što me veseli i što će mi biti korisno u životu. Želim usavršiti novu vokalnu tehniku da bih imala veću kontrolu i da bi mi izvođenje bilo lakše.Foto Roni BRMALJ


Foto Roni BRMALJNa vašem glazbenom putu najveća su vam podrška roditelji i mentorica. Tko vam je mentorica, koliko dugo surađujete i što ste sve od nje naučili?


– Najveća podrška su mi roditelji, nono, nona i mentorica. Do sada sam promijenila nekoliko mentora i od svakog sam nešto naučila. Trenutno sam kod mentorice Ane Jakšić i jako sam zadovoljna. Ona je jako draga osoba, dobro se razumijemo i volim odlaziti kod nje na satove. Ona mi je više od mentorice.


Kako provodite vrijeme kad niste u školi i kad ne pjevate?


– Pjevam uvijek, kad god mogu. Nemam puno slobodnog vremena, ali kad ga nađem, volim pogledati neki make up video i isprobati ga.