Što ste klikali

Od dirljivog oproštaja jednog oca do serije potresa: Evo koje ste naslove najviše “klikali” u 2017.

P. N.

Foto arhiva Novi list

Foto arhiva Novi list

Za razliku od prošlih godina, kad su mahom dominirale "crnokronikaške vijesti", ove je godine lista prilično šarolika i pokriva manje - više sve aspekte života. Dakako, na listi je očekivano najveći broj vijesti s riječkim prefiksomMasovni egzodus mladih iz Hrvatske i dalje nam je, nažalost, svakodnevica i tema koja zaokuplja. Nije nas stoga puno začudilo što je “najklikaniji” naslov na portalu Novog lista u godini na izmaku bio upravo tekst o opraštanju Riječanina Tončija Peranića sa sinom koji odlazi sreću potražiti u inozemstvo.


Za razliku od prošlih godina, kad su mahom dominirale “crnokronikaške vijesti”, ove je godine lista prilično šarolika i pokriva manje – više sve aspekte života. Dakako, na listi je očekivano najveći broj vijesti s riječkim prefiksom, a još je jedan interesantan detalj pokazala analitika našeg portala. U protekloj smo godini, naime, imali nekoliko razgovora i vijesti kojima se u naslovu našao nekadašnji premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović – svaki je redovito bio iznimno čitan. Pokazuje li to želju javnosti za njegovim povratkom u politiku, teško je reći, no jedno je sigurno – Milanović je unatoč odlasku ostao “vruća medijska roba”. 


Portal Novog lista u godini na izmaku zabilježio je i značajan rast čitanosti – u odnosu na godinu prije imali smo 56 posto više posjetitelja i 48 posto više posjeta. Zahvaljujemo vam na tome i u ime web redakcije Novog lista od srca želimo sve najbolje u Novoj, 2018. godini.
U nastavku pogledajte kojih ste dvadeset naslova u 2017. najviše klikali.


1. Rijeka se oprašta od svoje mladosti: ‘Idite djeco, neka je sa srećom. Ovdje neće biti bolje’2. RAZGOVOR S IGOROM MANDIĆEM ‘Vjernici su ovce koje bleje, daju mlijeko, vunu i pristaju biti strižene’3. Zoran Milanović svima redom održao bukvicu, a premijeru Plenkoviću poručio što bi trebao napraviti4. BORIS BUDEN ‘Ustaše su se 90-ih vratile da sa sobom na Bleiburg povedu čitav hrvatski narod’5. JAJIMA PO SVJETSKIM VOĐAMA Pogledajte novi performans švicarske umjetnice u Benčiću6. Riječki odvjetnik, 42-godišnji Sergej Škorić pronađen mrtav kod Plomina7. U bračnu luku zaplovio sin riječkog gradonačelnika: Sudbonosno “da” Ognjena Obersnela i Maje Vukasović8. Tko je Tomislav Saucha? Riječki student kojeg je u vrijeme rada u Vladi pratio glas da je iznimno štedljiv9. UŽAS U RIJECI Mladić na Trsatu slučajno otkrio zastrašujuće mjesto. Ne mogu spavati. Bolje da to nisam vidio
10. Nećete vjerovati tko se javio izvanrednoj upravi Agrokora s ponudom za kupnju Todorićevog helikoptera


Foto Pixsell


Foto Pixsell11. Riječanin Josip Vrkić Pepić godinama živi u šumi bez krova nad glavom. Ima samo jednu želju12. UŽASAN PRIZOR NA AUTOCESTI Jedan poginuli u prevrtanju ralice između čvorova Kikovica i Čavle13. RIJEKA GORI I PLAČE Pogledajte slavlje na Rujevici i totalnu ludnicu u centru grada14. Hoće li eksplicitna scena seksa ugroziti novi holywoodski zvjezdani par15. UGLEDNI GLAZBENIK ZAVRŠIO NA ULICI Prevarom sam ostao bez stana vrijednog 400 tisuća eura16. U crkvi sv. Josipa: Snimili pornić u ispovjedaonici svećenik ih tužio na sudu i izgubio17. Ljudi u crnini na plaži: U Rijeci održali neobičan pogreb, provjerili smo je li zakonit18. ‘Neće ti pomoći ni kamere ni čuvar. Nas je više’: Vlasnik kuće ispod krčkog mosta na meti vandala19. PROSTITUCIJA U RIJECI Sve se dogovaralo preko oglasa, a vlasnik kuće nije imao pojma što se događa20. VEĆ ŠESTI PUT SE TRESE Veliki potres koji je promijenio izgled Rijeke dogodio se upravo u studenom