Čitatelji o nama

Objavljujemo nova pisma koja ste nam poslali: ‘Neću kruh kupit, ma za Novi list mora bit’

P. N.Danas objavljujemo nova pisma koja smo povodom 120. godišnjice Novog lista primili od vas – naših čitatelja.


Neću kruh kupit, ma za Novi list mora bit


Novi list je rečka novina već 120 let. Naša mat ga je čitala koliko se spametin od 1950. leta, morda i prej. Sela je pul puneštre najprej pogjedala mrtvi – da ni umrl ki mili i dragi – pa onda črnu kroniku. Kad san ja šla va penziju 1995. godine, na Novi list san se preplatila. Va Novon listu saka stranica, saki kantunić je na svoj mod interesantan, od stupca na drugoj strane g. Mijića al gospe Tomičić, kega se prvega pročita, pa onda prolišta do kraja. I onda kad je zapodne al k večeru vremena se pročita po sen sega. Komać san čekala četrtak al pundejak da pročitan o našoj domaćoj čakavskoj besede kade san našla besede ke se danas već ne govore, pa me posjete na mladost kad san ih čula kod mularija. Ki god je uređival tu rubriku od Berta Lučića, Vladimira Juga-Velega, gđe Miletić, gđe Kapićeve al gđe Kućelice, ne znaš ki je boji, si su jako dobri.


Novi list gjedan od zada pa na spreda naprvo. Sega je lepega, aktualnog, onega ča je bilo pred let i let. Tu su i naši škoji. Ne trebam posebno pisat aš onda bi ova harta morala bit vela ko Novi list. No, primjetila sam (morda grešin) da saki novi glavni urednik ako moren reć – razjebe – na svoj mod Novi list. Više ni posebne stranice črne kronike, već tu i tamo va kakoven kantuniće. Mi ne moremo živit bez Novoga lista. Neću kupit kruh, ma za Novi list mora bit
Uz pozdrav i poštovanje, Dragica z Reke


Da zdurate još najmanje 100 let


Dugogodišnja sam čitateljica Novog lista (više od 40 godina) i s njime započinjem dan. Tako je bilo kad sam radila i kad sam bila u bolnici. Jednostavno u familiji je bila navika čitanja Novog lista. Sada sam višegodišnja pretplatnica. Sve u svemu sam zadovoljna, iako u zadnje vrijeme imam dojam da ste se malo promijenili. Naime po mom mišljenju ima previše sporta. Fale mi Vaši komentatori Sanja Modrić (znam da je u mirovini), Robert Frank, a najviše nažalost pok. Cvijo (kojega sam imala čast upoznati), kao i pok. Dubravka Munjas, Mirjana Grce i Mrva. Ne smijem zaboraviti Branka Mijića i Tihanu Tomičić. Još moram pohvaliti Edija Prodana i Sinišu Pavića. Ja sam čakavica pa mi fali malo članaka (tipa »s kamika i mora«). Želim još puno dobrih članaka i da zdurate još najmanje 100 let!! Vaša vjerna čitateljica.


Katica Sudan, Rijeka


Dugovječni i objektivni


Čestitam na načinu na koji svakodnevno birate prave vijesti i napise koji interesiraju vjerujem sve građane naše države koji žele biti objektivno informirani o događajima koji dnevno obilježavaju naše živote!


Želim vam barem još 120 godina…, a poslije što bude, rekli bi u narodu!


Srdačno, Jadranka Mitrovic, mr. oec. u mirovini


Novi list kao terapija


Poštovani!


KORISTIM PRILIKU ČESTITATI VAM SVIMA U NOVOM LISTU PREKRASNI I NEVJEROJATAN JUBILEJ I NEVJEROJATNU IZDRŽLJIVOST I UPORNOST UZ DANAŠNJE VRIJEME SVIH PRITISAKA I MODERNIH KOMUNIKACIJA !!! TAKO TREBA I OSTATI IDUĆIH 120 GODINA !!!


A sada »ZAŠTO JE NOVI LIST – MOJ LIST«: U poodmakloj sam dobi i NOVI LIST služi mi kao fizikalna terapija – bez obzira na to treba li mi nešto drugo ili ne, uredim se (izvučem iz pidžame) i odem do prvog dućana po NOVI LIST (živim u peterokatnici bez lifta). Čak i kad ponekad imam brojne obveze ili idem na put i ne stignem pročitati ni naslove ali ON mora biti tu!!! Nemam pretplatu ja već to plaćam svojem unuku!!!


Imam sve o TITU iz 1980.; dolasku PAPE iz 2003.; Izbori u PGŽ-u iz 2009.; Rijeka info iz 2006.; Više iz Viktorije iz 2006.; Ramazzotti u Rijeci iz 2006.; Razno oko Bazena iz 2006.; Mesić i Slavica iz 2005.; Eksplozija plina u Labinskoj uz moje fotografije iz 2005.; Hrvatska Kosovo iz 2000.; Božić 1999.; Sport 2005. i 2006.; Pogled 2015.-70 god. pobjede nad fašizmom; Oluja 20. god. 2015.; Gorski kotar iz 1992. i 2000. i razni isječci do 2019.; Okućnice 2012./2013.; Razno oko Pružnih prijelaza, Autotroleja, Dječje bolnice, Bazena…; 3 broja Zelene niti; Najmlađi pretplatnik iz 2018.; ili UKUPNO oko 3 kg raznih zanimljivih članaka i fotografija o svemu o svačemu objavljenom u Novom listu !


Dajem ponekad podršku cijenjenim novinarima na hrabrosti pisanja o aktualnostima…, objavili ste nekoliko puta i moje reagiranje…


S osobitim poštovanjem, Miroslava Mira Vlacich, Rijeka