Ne propustite

Biramo najbolje privatne iznajmljivače: Bavite se obiteljskim smještajem? Prijavite se na veliki natječaj

P. N.

Foto: Istock

Foto: Istock

Na natječaj se mogu prijaviti iznajmljivači soba, apartmana i kuća za odmor, a ovo su ujedno i tri glavne kategorije u kojima će se dodjeljivati nagrade. Svaki iznajmljivač može se prijaviti u više kategorija Izbor najboljih privatnih iznajmljivača Kvarnera i Istre pokrenule su dnevne novine Novi list i Glas Istre u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kako bi osigurali dodatni naglasak na kreativnost i kvalitetu ponude privatnog smještaja na Kvarneru i Istri, posebice suvremene trendove u specijalizaciji privatnih iznajmljivača.


Na natječaj se mogu prijaviti iznajmljivači soba, apartmana i kuća za odmor. Ovo su ujedno i tri glavne kategorije u kojima će se dodjeljivati nagrade, dok su potkategorije: Urbano, Ruralno, Bed&Breakfast, Pet Friendly, Bike Friendly, Hike Friendly, Family Friendly, Green&Eco Friendly, Wellness i Turizam bez barijera.


Svaki iznajmljivač može se prijaviti u više kategorija. Stoga ne oklijevajte, već se pripremite i pridružite našoj akciji. Pokažite svima veliku kreativnost naših iznajmljivača koja je uz gostoprimstvo najveći turistički adut. Finalisti iz svake potkategorije predstavit će se na svim platformama Novog lista i Glasa Istre kroz reportaže u tiskanom izdanju, web izdanju te na društvenim mrežama.
Prijaviti se možete OVDJE


CILJ AKCIJE:


* prepoznati i medijski intenzivno promovirati izvrsnost, kreativnost i profesionalnost u području pružanja usluge privatnog smještaja Istre i Kvarnera* dodatno potaknuti procese inovacija i kreativnosti u turističkoj ponudi* utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Kvarnera i Istre u segmentu privatnog smještaja* službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će se održati u prosincu 2018., a koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu / iznajmljivači, turističke zajednice, mediji

PREDNOSTI PRIJAVE NA NATJEČAJ ZA NAJBOLJEG PRIVATNOG IZNAJMLJIVAČA:


* postizanje šire prepoznatljivosti vaše ponude te izgradnja i/ili dodatno učvršćivanje reputacije u branši* usporedba s konkurencijom i procjenjivanje snaga i slabosti vaše ponude* procjena punog potencijala vašeg kapaciteta i stručna procjena o mogućnostima prilagodbe za postizanje što boljih rezultata* intenzivna promocija kroz print i web medijske kanale te društvene mreže te postizanje dodatne prepoznatljivosti na tržištu* mogućnost osvajanja službenog priznanja, posebne oznake kvalitete i dodatnih sponzorskih pogodnosti za pobjednike

Foto: Istock


Foto: IstockKRISTJAN STANIČIĆ, direktor Glavnog ureda HTZ-a


Obiteljski smještaj predstavlja vrlo važan dio ukupne hrvatske turističke ponude i ono po čemu se u pozitivnom smislu razlikujemo od naše konkurencije. Neka nam privatni smještaj ostane sinonim za gostoljubivost, domaćinski ugođaj i autentičnost turističkog doživljaja. Svjesni toga, Hrvatska turistička zajednica provodi čitav niz aktivnosti u svrhu poticanja njegova razvoja i što bolje promocije. Projekt »NAJkreativnost privatnih iznajmljivača« predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude. Ovim putem pozivam sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog smještaja da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Hrvatskoj želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje.


Kristjan Staničić


Kristjan StaničićIRENA PERŠIĆ ŽIVADINOV, direktorica TZ-a Kvarnera


Obiteljski smještaj na Kvarneru ostvaruje godišnje više od 50 posto ukupnih noćenja te je stoga neupitna njegova važnost za turizam Kvarnera. Iz godine u godinu bilježi se sve veći porast noćenja u obiteljskom smještaju koji je u 2017. godini iznosio čak 11 posto. Ono što je posebno uočljivo jest da je obiteljski smještaj s 5* ostvario čak 44 posto više noćenja! To je smještaj koji postiže bolje cijene i dužu popunjenost ali i čiji gosti zahtjevaju više sadržaja, odnosno ulaganja.


Zajednički s vlasnicima obiteljskog smještaja čiji objekti nose oznaku kvalitete »Kvarner family« radimo na sustavnom podizanju kvalitete i brendiranju destinacije. Financijsku podršku iznajmljivačima čiji objekti su nositelji branda Kvarner family pruža i Primorsko-goranska županija kroz sufinanciranje kamatne stope i osiguravanje povoljnih kredita. Značaj zajedničke akcije nagrađivanja najboljih iznajmljivača od strane Novog lista, HTZ-a i TZ Kvarnera vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u korak s trendovima u turizmu.


Irena Peršić Živadinov


Irena Peršić ŽivadinovDENIS IVOŠEVIĆ, direktor TZ-a Istarske županije


Projekt ocjenjivanja i promocije privatnog smještaja koji će se odvijati u iduća tri mjeseca definitivno je još jedna kvalitetna prigoda da se skrene pozornost na jedan izuzetno važan segment istarskog turizma koji je posljednjih godina u velikom porastu i koji danas čini gotovo trećinu ostvarenih fizičkih pokazatelja u županiji. Još je važnija činjenica da će se posebna pažnja posvetiti onima koji ostvaruju najviše cijene, koji imaju najbolju popunjenost, oni s najboljim komentarima jer to potvrđuje kako privatni smještaj ne smijemo gledati samo kroz prizmu iznajmljivanja soba, već kao dobro posložen koncept koji je uvezan sa ostalim segmentima ponude te uklopljen u ritam i protokol destinacije u kojoj se nalazi.


Denis Ivošević


Denis IvoševićNEDO PINEZIĆ, doajen obiteljskog smještaja


Izuzetno mi je drago što je Novi list, naš list, zajedno s Glasom Istre, HTZ-om, TZ-om Kvarnera i TZ-om Istre pokrenuo ovu akciju. Novi list i Glas Istre redovito i sadržajno prate sva važna zbivanja vezana uz obiteljski smještaj Kvarnera i Istre.


Posebno sam zadovoljan pristupom složenom procesu ocjenjivanja najboljeg obiteljskog smještaja po različitim kategorijama. Kategorije i potkategorije koje će se ocjenjivati odraz su tržišne potražnje i ujedno pokazatelj pravca razvoja suvremenog turizma.


Nedavna informacija najvećih svjetskih OTA platformi booking.coma i Airbnba o obiteljskom smještaju kao svjetskom hitu, pojačavaju potrebu da se i mi u Hrvatskoj više posvetimo edukaciji domaćina obiteljskog smještaja. Kroz ovaj projekt postižemo i tu društveno odgovornu ulogu informiranja i educiranja.


Pozivam sve domaćine obiteljskog smještaja da se uključe u akciju »Biramo najkvalitetnije iznajmljivače«, jer važno je sudjelovati i na taj način usporediti svoju ponudu, svoj način rada sa suvremenim trendovima. Povratna informacija je najveća nagrada za uloženo vrijeme posvećeno prijavi, a naravno, i nagrade iznenađenja uvijek razvesele.


Nedo Pinezić


Nedo PinezićPrijaviti se možete OVDJE