Hrvatska Ekoteka: Posadite etiketu i uzgojite smreku koja će bar neko vrijeme krasiti vaš radni stol

P. N.

Proizvodima kao što su Eko teka, Eko blok i Eko olovka smanjujemo ekološki otisak i brinemo za naš planet Zemlju, a iza teke, bloka i olovke stoji Ekoteka, inovativan i višestruko nagrađivan hrvatski brend dizajnerskih proizvoda koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijalaNe želite proizvode upakirane u privlačnu ambalažu s lijepo dizajniranim etiketama od kojih će i ambalaža i etiketa biti suvišne te puniti vaš koš za smeće? Želite proizvode koji će biti ekološki, čija će i proizvodnja i uporaba biti protivne potrošačkoj kulturi i stilu života “kupi i baci”? E, to je filozofija recikliranih proizvoda.Humana Nova


Korištenjem otpadnog tekstila smanjujemo količine smeća koje svakodnevno stvaramo. Tekstil na koricama Eko teke i Eko bloka jednom je bio višak i roba s greškom namijenjena bacanju. To je i tekstil dobiven iz bačenih košulja, poderanih hlača, premalih majica, haljina iz mladosti i kuhinjskih krpa, a skrojen i pažljivo odabran uz pomoć dizajnera u društvenom poduzeću Humana Nova.

Proizvodima kao što su Eko teka, Eko blok i Eko olovka smanjujemo ekološki otisak i brinemo za naš planet Zemlju, a iza teke, bloka i olovke stoji Ekoteka, inovativan i višestruko nagrađivan hrvatski brend dizajnerskih proizvoda koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijala. Osmišljeni su s ciljem da budu u potpunosti iskoristivi te da se u njihovoj proizvodnji koristi što više odbačenih i starih materijala.Ljepenka na kojoj se nalazi tekstil izrađena je od 100 posto recikliranog papira, a papir korišten za izradu Eko teke i Eko bloka reciklirani je papir Cyclus offset. U proizvodnji Eko teke  korištena je boja Greentec Sheetfed offset bazirana na biljnim uljima, a karakteristična je zbog svog visokog sjaja i otpornosti na trošenje.


I sad dolazimo do još zanimljivijeg dijela, a to je: Ekoteka etikete izrađuju se ručnim postupkom reciklaže papira. U potpunosti su razgradive i daju nam – drvo. Odvojite etiketu s proizvoda i zabodite ju u zemlju te povremeno zalijte s malo vode. Sjemenke možete i odvojiti te ih saditi zasebno. Naša je preporuka da posadite cijelu etiketu i uzgojite si vlastitu smreku. Tegla sa smrekom će savršeno pristajati na vaš radni stol.