Glazba, fotografije i riječi kao alati: Neobična moć igara Points of You

K. B.

„The Coaching Game“ i „Punctum“  pomažu ljudima otvoriti se za nove poglede i razmišljati “izvan kutije”. Možete ju igrati sami, u paru ili u grupamaPoints of you


Points of you


Metoda Points of You sastoji se od četiri jednostavna koraka te uključuje upotrebu glazbe, fotografija i riječi kao asocijativnih alata koji imaju “neobičnu”, za mnoge često iznenađujuću i neočekivanu moć poticanja uvida.
Sam naziv, Points of You, u sebi nosi malu igru riječi i dvostruko značenje. Naime, kad na engleskom jeziku izgovaramo Points of You (točke, dijelovi, elementi tebe) to istovremeno zvuči kao Points of View (perspektive ili točke gledišta). Ta dva značenja odražavaju dva ključna elementa igara „The Coaching Game“ i „Punctum“ – bolje upoznavanje različitih dijelova sebe te sagledavanje tema koje promišljamo iz novih, drukčijih perspektiva. Ove igre, dostupne u „Planetopiji“, pomažu ljudima otvoriti se za nove poglede i razmišljati “izvan kutije”. Možete ju igrati sami, u paru ili u grupama.


„The Coaching Game“ je igra koja sadrži 65 kartica, svaka s fotografijom i jednom riječju na slici, zbirku priča, dodatnih fotografija i poticajnih tematskih citata, četiri tematska obrasca procesa s koracima za vođenje razgovora, te kartice za bilješke i fokusiranje dijaloga.


Igra Punctum uključuje tri seta od 33 kartice (33 fotografije, 33 riječi i 33 pitanja) i jedan jednostavan obrazac s koracima za vođenje dijaloga.


Cilj igara je produbiti razumijevanje situacije ili problema, sagledati je iz što više različitih perspektiva, promijeniti gledište, potaknuti uvide, te na kraju osmisliti odgovarajući akcijski plan. Points of You otvara srca i umove širom svijeta. 


Points of you


Points of youPoints of you


Points of youPoints of you


Points of you