Foto Glas Istre
Jedan od ciljeva ovog serijala recepata su jednostavna i jeftina jela. Ali ponekad u životu čovjek treba udovoljiti samome sebi.
Ne gledati na troškove, otići u minus s osmjehom na licu i mirom u duši. Uživajmo u životu, i život će uživati u nama! Raspištoljimo se, piše chef Deniz Zembo za portal Glasa Istre.
Zahtjevnost pripreme: Srednje
Sastojci za 4 osobe:
Ribon od cca 1 kg (ili orada ili brancin)
1 kg krumpira
0,5 kg šumskih gljiva (crne trube)
1 glavica luka
4 česna češnjaka
peršin
1,5 dl maslinovog ulja
Cvijet morske soli
Zeleni papar u zrnu
Dimljena crvena paprika
0,5 kg rokule
Priprema:
Ribona od 1kg očistiti te ga zarezati na bokovima, po 4 reza sa svake strane da se lakše ispeče. Na dno posude staviti maslinovog ulja da prekrije dno.
Dodati krumpir narezan na četvrtine s korom, pomiješan s lukom, češnjakom, peršinom u komadu i zelenim paprom.
Na sve to položiti ribu, posoliti cvijetom morske soli, i staviti u pećnicu na 180 stupnjeva, 26 minuta.
Za to vrijeme na tavi na suho pržiti na pola gljive te dodati samo malo soli.
Kad završimo staviti gljive po strani. Nakon 26 min izvadimo ribu iz pećnice i po njoj i krumpiru pobacani gljive iz tave.
Dodamo još po svemu žličicu i pol dimljene crvene paprike, 4 lista lovora i dvije grančice ružmarina.
Sve prekrijemo aluminijskom folijom pa vratimo nazad u pećnicu na 180 stupnjeva na 12 minuta.
Kada izvadimo iz pećnice maknemo foliju i po svemu bacimo dvije šake rokule.
Poslužimo na tanjur i uživamo u životu.
I zapamtite, sirotinja ne postoji, svi smo bogati!
Uživajte i dobar tek!