SVJETSKA PREMIJERA

Novi Caddy California zapravo je raskošno opremljen stan na kotačima

VW Caddy California je univerzalno vozilo za svakodnevni život i putovanja



Marka Volkswagen gospodarska vozila predstavlja svjetsku premijeru novog modela Caddy California. Baš svaki je detalj nanovo osmišljen, razvijen i dizajniran, no ovo je vozilo ipak nepogrješivi nasljednik svestranog modela Caddy Beach. Crossover kompaktnog kombija i inteligentno konstruiranog kamperskog vozila.


Njegovo ime govori sve: California. On je oličenje inovativnih, detaljnih rješenja koja su u obliku modela T3, T4, T5, T6 i T6.1 model Californiu učinile najuspješnijim kamperskim kombijem na svijetu. Modelom Grand California marka Volkswagen gospodarska vozila prenijela je filozofiju »svestranosti« modela California u veću klasu vozila Crafter tijekom 2019. godine. Sada, u 2020. godini, model Caddy California slavi svoj debi u segmentu kompaktnih kamperskih vozila. Dakle, od sada će postojati tri modela California – obitelj kamperskih vozila za svačiji džep, svako putovanje i svaku pustolovinu.


Model Caddy California temelji se na petoj generaciji modela Caddy. Dakle, on je prvi kamperski kombi za koji su iskorištene prednosti modularne poprečne platforme (MQB): najsuvremenije tehnologije i veća ponuda prostora. Caddy California, s dužinom od 4501 mm, uvest će se na tržište prije kraja tekuće godine, dok će verzija s dužim – 4853 mm – međuosovinskim razmakom uslijedit će tijekom 2021. godine. Stražnji dio vozila impresionira svim elementima kojima se vrhunski kamperski kombi mora odlikovati, i to do najsitnijeg detalja. Oni uključuju novi krevet s mogućnošću rasklapanja.




Upotrebom džepičastih opruga i visokokvalitetnog madraca njegova, konstrukcija jamči jednako visoku razinu ugodnog spavanja poput kreveta u modelima T6.1 California i Grand California. Zahvaljujući dimenzijama od 1980×1070 mm, ovaj je krevet zaista velik. Kada se sklopi, smanjuje se na svega trećinu svoje dužine i može se kompaktno smjestiti.


Dok je kod prethodnog modela drugi red sjedala bio dio konstrukcije kreveta, to sada više nije slučaj. Dakle, prije početka putovanja moguće je jednostavno izvaditi drugi red sjedala. Stoga Caddy California i u tomu području nudi impresivnu, povećanu količinu prostora za pohranu. Nova mini kuhinja čini ovo kompaktno kampersko vozilo još svestranijim Opcijska mini kuhinja dostupna u modelu Caddy California nova je značajka, istaknuti element i jedinstvena prodajna točka u ovoj klasi kamperskih kombija. Pričvršćena s lijeve strane utovarnog prostora


Ispod kreveta, ona se može izvući prema natrag kada su stražnja vrata otvorena. Stoga i stražnja vrata nude zaštitu od kiše tijekom kuhanja.


Nova mini kuhinja sastoji se od dva dijela s mogućnošću izvlačenja. U gornji je dio integrirana jedna plinska ploča za kuhanje, a dodatno su ugrađeni i zaštita od vjetra te praktična polica. Donji dio s mogućnošću izvlačenja sadrži ladicu za pribor za jelo te dodatni prostor za pribor za kuhanje. U stražnji dio kuhinje ugrađena je kutija s mogućnošću sigurnog zaključavanja za plinsku bocu.


Caddy California opcijski se može konfigurirati s velikim panoramskim krovom. Noću se stakleni krov veličine 1,4 m2 može otvoriti za promatranje zvijezda, dok danju osigurava obilan protok svjetlosti u unutrašnjosti. Marka Volkswagen gospodarska vozila dodatno je poboljšala praktičan sustav torbi za pohranu na stražnjim bočnim prozorima, u koje mogu stati predmeti težine do pet kilograma s obje strane. Sustav zastora također je dodatno poboljšan. Izvedeni u svijetlom, neutralnom dizajnu, zastori na prednjim bočnim prozorima i stražnjem prozoru ponovno se osiguravaju magnetima ušivenim u tkaninu. Također, stražnji bočni prozori prekriveni su torbama za pohranu.


Uz magnete, za vjetrobransko staklo i panoramski krov upotrebljavaju se dodatni elementi za pričvršćivanje. Pametna, detaljna rješenja savršeni su partneri za kampiranje Novi otvori za prozračivanje s integriranom zaštitom od insekata za vozačeva i suvozačeva vrata – koje sigurno pridržavaju okviri bočnih prozora i okvir vrata – poboljšavaju atmosferu u prostoru za boravak na kampiralištima. Dvije stolice za kampiranje i stol za kampiranje – klasični elementi koji su kako lagani tako i praktični – mogu se brzo pohraniti u redizajniranoj torbi ispod kreveta.


Novi sustav šatora čini model Caddy California obiteljskim kamperskim vozilom Još jedna nova značajka: novi, modularni sustav šatora1 koji se može povezati s modelom Caddy California. S obzirom na to da je samostojeći, to je sustav šatora koji se može upotrebljavati i zasebno, bez modela Caddy. Po želji se šator može proširiti dodavanjem kabine za spavanje. Njome se povećava veličinu prostora za boravak tako da se stvori dovoljna količina prostora za cijelu obitelj i svu kampersku opremu.