FOTO: iStock
Imate višak tikvica? Imamo recept za vas!
povezane vijesti
Ako volite kremastu tjesteninu i slučajno u svom hladnjaku imate viška tikvica, nemate izgovora da ne isprobate ovaj savršeni recept. Idealna je promjena u odnosu na Arrabbiatu, Bolognese, Carbonaru i ostale uobičajene umake, a ovo jelo je i posebno impresivna zbog prekrasne kremoznosti za koju su zaslužni krem sir i jedan tajni sastojak- indijski oraščići.
Sastojci (za 2-3 porcije):
- 300 g špageta
 - 2 tikvice (ili 3 manje)
 - 30 g indijskih oraščića
 - 2 češnja češnjaka
 - 150 g krem sira
 - 2 žlice maslinovog ulja
 - ½ žličice muškatnog oraščića
 - Sol
 - Papar
 - Talijansko začinsko bilje
 - 30 g parmezana
 - Malo svježeg peršina
 
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva a na štednjak stavite kuhati vodu za tjesteninu.
Tikvice narežite na male kockice i stavite u posudu za pečenje s indijskim oraščićima, režnjevima češnjaka i krem sirom. Premažite sve maslinovim uljem i začinima i stavite peći 20 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama. Ocijedite ju, ali malo vode od kuhanja sačuvajte sa strane.
Potom pečeni miks tikvica ispasirajte dok ne postane kremast. Da biste to učinili, izmiješajte sve u vatrostalnoj posudi štapnim mikserom i po potrebi dodajte malo vode za tjesteninu te umiješajte parmezan i peršin. Na kraju samo dodajte tjesteninu i sve dobro izmiješajte dok špageti ne budu dobro prekriveni umakom.