Kakav apsurd...

Policija privodila na Kantridi zbog baklji, a utvrđuje se i tko ih je koristio tijekom utakmice!?

Vladimir Mrvoš

Riječka policija nije pokazala razumijevanje za događanje navijača na Kantridi/Foto Arhiva NL

Riječka policija nije pokazala razumijevanje za događanje navijača na Kantridi/Foto Arhiva NL

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja osoba koje su zapalile pirotehnička sredstva tijekom utakmice.



RIJEKA Utakmicu između Rijeke i Zrinjskog, odigrane protekle subote na stadionu Kantrida, pratilo je oko 8.700 gledatelja, od kojih stotinjak navijača gostujuće momčadi.


Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je 12 osoba. U pokušaju ulaska na stadion pod utjecajem alkohola, između 0,93 i 2,24 promila zatečeno je šest osoba, a četiri u pokušaju unošenja pirotehničkih sredstava (baklji, petardi).


Zbog paljenja pirotehničkog sredstva tijekom utakmice i alkoholiziranosti od 0,63 promila, sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prekršajno je sankcioniran 34-godišnji hrvatski državljanin. U blizini stadiona pod utjecajem alkohola od 1,64 promila zatečen je i priveden u službene prostorije policije 30-godišnji hrvatski državljanin, a koji je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Pregledom prostora stadiona prije početka utakmice policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske pronašli su i izuzeli tridesetak komada pirotehničkih sredstava – baklji. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja osoba koje su zapalile pirotehnička sredstva tijekom utakmice.