Katalonski div

Barcelona pojačanje od 40 milijuna eura pronašla u – Kini

Hina

Paulinho u dresu brazilske reprezentacije / Foto: REUTERS

Paulinho u dresu brazilske reprezentacije / Foto: REUTERS

Barcelona je najavila da će Paulinho javnosti biti predstavljen u četvrtak na stadionu Nou Camp, gdje će nakon obavljenog liječničkog testiranja potpisati četverogodišnji ugovor s klauzulom o odšteti od 120 milijuna eura za eventualni prelazak u drugi klub



Vodstvo kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea odlučilo je za 40 milijuna eura pustiti 29-godišnjeg brazilskog reprezentativca Paulinha u Barcelonu, a vijest o transferu potvrdio je u ponedjeljak i katalonski klub.


Brazilski veznjak dolazi kao zamjena za Neymara JR., a u Barceloni će imati drugu priliku ostaviti dublji trag u Europi, gdje je igrao po jednu sezonu u Vilniusu i Lodzu te dvije godine (2013 – 2015.) proveo u Tottenhamu u koji je stigao iz Corinthiansa.


U dvije sezone igranja u Premier ligi Paulinho je sakupio 45 nastupa u kojima je šest puta bio strijelac, dok je u dvije sezone igranja u elitnoj kineskoj ligi postigao 17 pogodaka u 63 utakmice.




U svim natjecanjima je za Guangzhou Evergrande postigao 25 golova u 95 nastupa, što mu je pomoglo da ponovno izbori svoje mjesto u brazilskoj reprezentaciju za koju je odigrao 41 utakmicu i devet puta bio strijelac..


Barcelona je najavila da će Paulinho javnosti biti predstavljen u četvrtak na stadionu Nou Camp, gdje će nakon obavljenog liječničkog testiranja potpisati četverogodišnji ugovor s klauzulom o odšteti od 120 milijuna eura za eventualni prelazak u drugi klub.


To bi trebalo jamčiti da će Paulinho ostati u Barceloni do kraja ugovora, što se nije pokazalo dovoljnom zaštitom u Neymarovom slučaju, jer je Brazilac ipak otišao u PSG, iako je klauzula o transferu sadržavala suludo visok iznos od 222 milijuna eura.