Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
14. studenoga 2019.
Upravo u kinima

Zvijezda je rođena: Što je pokazao glumački debi pjevačice Lady Gage

Zvijezda je rođena: Što je pokazao glumački debi pjevačice Lady Gage
Zvijezda je rođena: Što je pokazao glumački debi pjevačice Lady Gage
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2018. u 8:32 2018-10-08T08:32:27+02:00

Cooper je želio napraviti film koji govori o bezvremenskoj prirodi ljudskih osjećaja i nedostataka, u kombinaciji s današnjim raznovrsnim svijetom glazbe

Ovog tjedna u kina je stigao dugoočekivani film »Zvijezda je rođena«, u kojem su Bradley Cooper i Lady Gaga spojili svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak.

U novom pristupu kultnoj ljubavnoj priči kao redatelj se prvi put okušao Bradley Cooper koji je četiri puta nominiran za nagradu Oscar. Za Lady Gagu ovo je prva glavna uloga u velikom igranom filmu. Cooper glumi iskusnog glazbenika, Jacksona Mainea, koji otkriva umjetnicu Ally i zaljubljuje se u nju. Ona je odustala od svog sna da postane uspješna pjevačica, no onda upoznaje Jacka koji odmah prepoznaje njezin prirodni talent.

U filmu također glume Andrew Dice Clay, Dave Chappelle i Sam Elliott. Osim što glumi Ally, Gaga - koja je osvojila nominaciju za Oscara za pjesmu »Til It Happens to You« iz filma »The Hunting Ground« – izvodi originalnu pjesmu u filmu s Cooperom, koju su napisali zajedno s još nekolicinom umjetnika uključujući Lukasa Nelsona, Jasona Isbella i Marka Ronsona. Glazba je originalna i svi vokali za film snimljeni su uživo tijekom snimanja.

Cooperov tim iza kamera čine za Oscara nominirani snimatelj Matthew Libatique, scenografkinja Karen Murphy, trostruko nominirani montažer Jay Cassidy i kostimografkinja Erin Benach.

Stavljajući svoj pečat na priču sa suvremenim pristupom u filmu »Zvijezda je rođena« Cooper je želio napraviti film koji govori o bezvremenskoj prirodi ljudskih osjećaja i nedostataka, u kombinaciji s današnjim raznovrsnim svijetom glazbe. Snažna glazba originalnih pjesama naglašava svaku emociju u filmu, a intimni objektiv bilježi svaki pogled i svaki dodir.

Osim što je režirao film i sudjelovao na pisanju scenarija, Cooper utjelovljuje lik Jacksona Mainea i potpisuje produkciju filma. Zajedno s Lady Gagom je napisao većinu glazbe za film koju zajedno i izvode. Iako joj se svidio njegov pristup priči, Gaga je unatoč iskustvu bila nervozna zbog uloge Ally u svom prvom igranom filmu, no bila je uzbuđena što će surađivati s Cooperom.

Cooper hvali njezin glumački rad i kaže kako su pomogli jedno drugom u prijelazu u novi medij. 
Kao ostvareni kantautor, prilikom njihovog prvog susreta Jack kaže Ally: »Talent dolazi sa svih strana, no imati nešto za reći i znati na koji način to reći kako bi vas ljudi čuli, to je nešto sasvim drugo. I ako ne skupiš hrabrosti i ne pokušaš, nikada nećeš znati.«

U filmu Maineova filozofija ima za cilj ohrabriti sramežljivu djevojku da zakorači pod svjetla reflektora, figurativno i doslovno. Na taj način nam možda Cooper suptilno otkriva kroz svoj lik zašto ga je ova priča motivirala da se konačno odvaži stati s druge strane kamere. 
»Oduvijek sam želio režirati i ispričati ljubavnu priču jer se s njom svi mogu poistovjetiti - ljubav, gubitak ljubavi, vrhunac ljubavi.

Zbog nje se osjećamo živi. Uz to ide glazba, i to ne samo glazbe već pjevanje. Ima nešto u pjevanju što je tako iskreno i zato sam mislio da bi to dvoje išlo dobro zajedno.«, kazao je Cooper koji se s Gagom odmah na početku dogovorio da će sve svoje izvedbe u filmu snimati uživo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.