Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Odbrojavanje je počelo

Premijera u travnju više nije u igri: Posljednja sezona »Igre prijestolja« ozbiljno kasni

Foto press HBO
Foto press HBO
Autor:
Objavljeno: 28. kolovoz 2018. u 10:54 2018-08-28T10:54:00+02:00

Supervizor za vizualne efekte u seriji Joe Bauer za Huffington Post je izjavio da će posljednja sezona serije biti u igri za nagradu Emmy 2020. godine. Da bi bila u igri za 2019. morala bi biti prikazana do 31. svibnja

Iako je u programu HBO-a prikazan »teaser« za novu sezonu »Igre prijestolja« uz poruku »Neka odbrojavanje počne«, čini se da bi posljednja, osma sezona hit-serije umjesto u travnju sljedeće godine, premijeru trebala imati više mjeseci kasnije. Taj se zaključak temelji na izjavi supervizora za vizualne efekte u seriji Joea Bauera koji je za Huffington Post izjavio da će posljednja sezona serije biti u igri za nagradu Emmy 2020. godine. Da bi bila kandidat za Emmy u 2019. godini, trebala bi biti prikazana do 31. svibnja sljedeće godine.

Prema Bauerovim riječima, rad na posljednjoj sezoni upravo počinje iz čega se može zaključiti da na male ekrane neće stići do travnja sljedeće godine što je termin kada se serija trebala vratiti u program HBO-a. Prošlog mjeseca predsjednik Programskih sadržaja HBO-a Casey Bloys rekao je da se serija vraća u prvoj polovici 2019. godine.

Inače, Bauer je otkrio da je sve spremno za početak snimanja prequela serije.
– Snimanje prequela počet će u veljači, barem pilot-epizode tako da ćemo imati još puno posla oko 8. sezone kada počne njezino snimanje. Do svibnja sljedeće godine radit ću samo na »Igri prijestolja«, dodao je.

Podsjetimo da je zadnja, sedma sezona »Igre prijestolja« koju je činilo samo sedam epizoda, u programu HBO-a premijeru imala 16. srpnja prošle godine, dok su se sve prethodne sezone počele emitirati u ožujku ili travnju. Inače, spomenuta sezona, s čak 22 nominacije, među kojima je i ona za najbolju dramsku seriju, predvodi u utrci za ovogodišnju televizijsku nagradu Emmy. Dodajmo i da će posljednja, osma sezona, imati samo šest epizoda, a spominje se da će svaka od njih biti filmske dužine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka