Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Na male ekrane stiže "Kriza"

Intervju Nikola Kojo: Ne prepoznajem se u krizi srednjih godina

Foto RTL
Foto RTL
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2013. u 8:33 2013-10-18T08:33:03+02:00

Dok ga je publika u filmu »Mi nismo anđeli« zapamtila kao ženskara, u ovom je serijalu srpski glumac posve drugačiji. Kojo je Aleš, veterinar i picajzla, te samohrani otac 18-godišnjakinje koji nema uspjeha kod žena

Što se događa kada muškarci zapadnu u krizu srednjih godina i traže način da ostanu zauvijek mladi, a u svoj život privuku žene? Odgovor na ovo, ali i mnoga druga pitanja dat će »Kriza«, sitcom čija će prva epizoda biti emitirana u nedjelju, 20. listopada u 22.15 sati.

Aleš, Miron, Kifla i Jeremija u jeku svojih zrelih godina proživljavaju ponovni pubertet. Stoga, kada u naletu tinejdžerskih snova i nakon svega što su proživjeli u dosadašnjem životu, četiri 'jarana' polude, odlučuju se ponovo baviti rock'n'rollom. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, četvorica prijatelja u garaži osnivaju bend i daju mu ime Kriza. 

U glavnim ulogama pojavljuju se Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seksan i Mirvad Kurić. Važni likovi među sredovječnim muškarcima su i kućna pomoćnica Borka (Jasna Diklić) te konobarica Nejra (Vanesa Glođo). Autor nove doze bosanskog humora jedan je od najboljih scenarista ove regije, Feđa Isović, koji za »Krizu« kaže da je inspirirana istinitim događajem, točnije rock sastavom »Karne«. 

  Veterinar i picajzla

Uz Enisa Bešlagića koji tumači lik gitarista Mirvana koji svake večeri spava s drugom djevojkom, drugu glavnu ulogu ima Nikola Kojo. Njih dvojica ranije su surađivala na »Ivkovoj slavi«, a s ostatkom ekipe Kojo se susreo prvi put. I dok ga je publika u filmu »Mi nismo anđeli« zapamtila kao ženskara, u ovom je serijalu posve drugačiji.

Kojo je Aleš, veterinar i picajzla, te samohrani otac 18-godišnjakinje koji nema uspjeha kod žena. Serija se tijekom travnja i svibnja snimala u studiju FIST Produkcije u Sarajevu, a trebala bi dobiti i svoju drugu sezonu. Kojo je u međuvremenu ponovo postao otac, i to blizanki koje mu je rodila manekenka Aleksandra Đokić, s kojom već ima 5-godišnju kćer Anu. 

Koliko ima sličnosti između vas i Aleša? Dob je približna, a i sami ste otac, iako su vaše djevojčice puno mlađe. Hvata li vas kriza srednjih godina?
– Osim što smo istih godina, ja sebe ne prepoznajem u krizi, nisam kupio ni porsche ni motor. A ako kriza dođe? To je život. Ako dođe, ne mogu joj ništa. 

Jeste li ikad prije radili u Bosni?
– Zadnje što sam snimao u Bosni je »Igmanski marš«. Nakon svih događanja koji su se zbili na ovim prostorima, ovo je prva suradnja. 

  Gitara umjesto violine

Kako je zapravo došlo do ove suradnje? Jesu li opravdali vaša očekivanja?
– Producenti i redatelj su se dogovorili i pozvali me. Iz nekog mog iskustva kad se dogodi ovakva situacija da se na jednom mjestu okupi odlična ekipa, pritom ne mislim samo na glumce, već i na sve one druge bez kojih serije ne bi bilo, teško se može izroditi nešto loše. Imam dobru vjeru u ovaj projekt. 

Uloga je atipična za vas?
– Malo je drugačija od dosadašnjih, time i zanimljivija i time je bila veći izazov za mene. 

Snimate u Bosni, snimali ste i u Hrvatskoj, no najviše radite u Srbiji. Možete li usporediti uvjete snimanja.
– Generalno to je vrlo slično, nema neke velike razlike. Svi mi na ovim prostorima tonemo u tom kapitalizmu, u tom brzom i sumanutom radu. Na setu smo provodili 12 sati, snimali pola epizode u jednom danu, pa ponekad imam osjećaj da se sve radi kao na traci. To nije slučaj samo s ovom produkcijom, to je jednostavno neki novi trend koji je došao u ove krajeve iz Meksika. Tim načinom rada u nekim se slučajevima gubi na kvaliteti. 

Hoće li to biti slučaj i s ovim projektom?
– Trudili smo se da to ne bude tako. Snimali smo s dva slobodna dana tijekom tjedna. Već u početku smo shvatili da je ono što se snimi šesti dan posve neupotrebljivo jer glumci od umora već padaju s nogu. Tijekom ta dva dana, osim što smo se odmarali, nalazili smo se na čitalačkim probama. Uložili smo maksimalne napore da napravimo što bolji posao. 

Učili ste svirati violinu, a sad svirate gitaru. To što će gledatelji čuti u seriji uistinu vi svirate?
   – Da. U djetinjstvu sam svirao violinu, a sad uistinu sviram gitaru. Glumci vole učiti različite vještine, bilo sportske ili muzičke, promatraju ljude i to je dio posla. Mi radimo od svega pomalo, iako to netko može nazvati površnošću, nisam siguran da je tako.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.