Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ispis članka: ELITA U MONTE CARLU Mate Rimac u konkurenciji za 'Svjetskog poduzetnika godine' - Novi List

NoviList.hr

ELITA U MONTE CARLU Mate Rimac u konkurenciji za 'Svjetskog poduzetnika godine'

Poduzetništvo

13. lipanj 2018 10:40

Napisao: P. N.

Foto Millenium promocija

Nakon što je u ožujku proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, Mate Rimac našao je svoje mjesto i u globalnom izboru - ušao je među 56 poduzetnika iz 46 zemalja, među kojima će biti izabran novi EY Svjetski poduzetnik godine. 

Proglašenje novog EY Svjetskog poduzetnika godine održat će se u subotu, 16. lipnja, a u sklopu četverodnevnog događanja hrvatski će predstavnik imati priliku predstaviti svoj rad i poduzetnički put eminentnom šesteročlanom žiriju kojemu je na čelu Jim Nixon, predsjednik Uprave tvrtke Nixon Energy Investments. U sklopu programa održat će se i niz predavanja među kojima posebno valja istaknuti ona svjetski poznatih imena iz svijeta poduzetništva – poput Jeremyja Gutschea, izvršnog direktora portala TrendHunter.com, izvršne potpredsjednice Microsofta za poslovni razvoj Peggy Johnson te svjetski poznatog supermodela i uspješne poduzetnice Elle Macpherson. Također, jedan od predavača bit će i prošlogodišnji pobjednik te aktualni EY Svjetski poduzetnik godine – Murad Al-Katib, osnivač i vlasnik tvrtke AGT Food and Ingredients Inc. iz Kanade. Program EY Poduzetnik godine ima tradiciju dugu 32 godine, a nadolazeći svjetski izbor održava se po osamnaesti put.

Mate Rimac bit će četvrti hrvatski predstavnik na svjetskom izboru, nakon što su u prethodna tri izdanja Hrvatsku predstavljali Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix te Marko Pipunić iz tvrtke Žito.

- Izrazito smo ponosni što će našu zemlju i domaće poduzetništvo svojom inspirativnom pričom u Monte Carlu predstavljati jedno ovako zvučno ime i priča koja je ne samo poticaj mnogima, nego i dokaz kako ne postoje granice i neostvarive ideje. Upravo su priče poput Matine ono što ovim programom želimo promovirati. Novim i drugačijim idejama, predanim radom i željom da što više ljudi sudjeluje u realizaciji jedinstvenih poslovnih projekata, Mate Rimac promiče poduzetništvo koje čini okosnicu gospodarstva svake zemlje, rekao je Country Managing Partner EY-a u Hrvatskoj Berislav Horvat, uoči odlaska na izbor.