Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ispis članka: Volite Nutellu? Obožavat ćete Nutella Cheesecake! - Novi List

NoviList.hr

Volite Nutellu? Obožavat ćete Nutella Cheesecake!

Za prste polizati

3. kolovoz 2018 14:28

Napisao: P. N.

Iskušajte ovu grešno ukusnu kombinaciju Nutelle i Mascarponea koja će nestati u trenu

Foto: curioushalt.com

Ako ste obožavatelj Nutelle (a ima li nekog tko nije?), morate isprobati ovaj recept. Može li bolje od kombinacije Nutelle, keksa, lješnjaka i krem sira? Iskušajte ovaj recept koji je tako lako napraviti, a nestat će u času.

Sastojci:

250 g digestive keksa

75 g omekšalog maslaca (nezasoljenog)

400 g nutelle (sobne temperature)

100 g nasjeckanih, tostiranih lješnjaka

500 g krem sira (sobne temperature)*

60 g šećera u prahu

*Za bogatiji okus preporučamo da koristite sir Mascarpone

Priprema:

1. Usitnite kekse u multipraktiku, dodajte omekšali maslac i žlicu Nutelle.

2. Kad se masa usitni dodajte 25 g (3 velike žlice) nasjeckanih lješnjaka te dalje miksajte dok se masa ne ujednači.

3. Stavite u kalup promjera 23 cm papir za pečenje kako bi kasnije lakše izvadili tortu na tanjur za serviranje. Zatvorite obruč. Uspite mrvice i poravnajte podlogu žlicom. Stavite u hladnjak.

4. Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, dodajte nutellu pa miksanjem ujednačite kremu. Izvadite podlogu iz zamrzivača, lagano stavite kremu, poravnajte i pospite ostatkom sjeckanih lješnjaka. Stavite u frižider na 4 sata ili preko noći da se krema bolje stisne.

Recept:nigella.com