Lijenčina

Mrzite rana buđenja? Upoznajte Zuu, grintavog mačora koji spava 20 sati dnevno

P. N.

Foto: @pechanko_bocco Instagram

Foto: @pechanko_bocco Instagram

Toliko je lijen da ne želi čak ni jesti, a u bojkotu ga podržava i prijatelj Bocco. 


Istina je, svijet je prepun preslatkih mačaka, no samo one najposebnije postanu prava Instagram senzacija. A grintavi Zuu nova je zvijezda interneta s kojim će se poistovjetiti svi oni koji ne vole rana buđenja, baš kao i ovaj pospani mačor.


Dvogodišnji mačak Zuu pripada vrsti dugodlakih perzijskih mačaka i iznimno se ponosi svojom bradom, točnije simpatičnom oznakom zbog koje uvijek djeluje iznenađeno. Njegova vlasnica Chika kaže kako Zuu obožava spavati, pogotovo u društvu svog cimera Bocca, kratkodlakog perzijskog mačka s kojim zna ‘odvaliti’ čak i 20 sati u danu – spavajući.
U onim rijetkim trenucima kad je budan, Zuu je naprosto neustrašiv i ne boji se čak ni pasa u parku. No, ovom mačku najdraža zanimacija je spavanje, a toliko je lijen da ne želi čak ni jesti, a u bojkotu ga podržava i prijatelj Bocco. Njihova vlasnica kaže kako ove lijenčine čekaju da se “mama” vrati s posla i rukama im daje hranu.


 
Sasvim očekivano, Zuu nije dobar sportaš; on, naime, ne voli skakanje i boji se visine. “Možda će se poigrati s vama, ako bude od volje, no u suprotnome – pustite ovu lijenčinu da spava”, kaže njegova vlasnica.


  


Foto: Instagram