Avanture malih okica

Nemate ideju kako provesti vrijeme sa svojom djecom? Odgovor daje jedinstvena stranica jedne Riječanke

Šarlota Brnčić

Riječanka Andrea Načinović Margan na stranici donosi informacije o raznim događanjima, sportskim, umjetničkim i istraživačko-spoznajnim aktivnostima, zabavi, izletima itd.Roditelji, sada konačno možete odahnuti i kvalitetno provesti slobodno vrijeme s vašom djecom! Ne morate po internetu pretraživati cijeli niz stranica kako biste saznali što se događa u našem gradu, a i šire, te što se uopće nudi od dječjih programa.


Zaslužna za više nego veliku pomoć svim roditeljima je Riječanka Andrea Načinović Margan koja je koncem prošle godine realizirala svoju veliku želju i ideju, pokrenuvši iznimno dobro prihvaćenu web-stranicu Avanture malih okica. Već sam naslov stranice intrigira i plijeni pažnju, a tek kada na vašim računalima ili mobitelima utipkate adresu www.kamosdjecom.com.hr, bit će vam jasno kako je sve što je potrebno vašim mališanima sažeto na jednom jedinom mjestu.


Od raznih događanja, do sportskih, umjetničkih i istraživačko-spoznajnih aktivnosti, stranih jezika, zabave i izleta.


Brojne suradnje
A kako i ne bi, kad je Andrea i sama majka dvoje prekrasne dječice koja su joj svakodnevna inspiracija i čiji život želi obogatiti zanimljivim i poučnim stvarima.


– Sama ideja bila mi je nekoliko mjeseci u glavi, a tada se sredinom studenog prošle godine počela i realizirati. Željela sam da stranica na jednom mjestu objedini sva događanja i aktivnosti vezana uz djecu i olakša život roditeljima koji danas imaju sve više obaveza, podataka i teškoća. S web-stranicom krenuli smo na početku prosinca, prigodno za Sv. Nikolu. U prosincu smo pokrili sva dječja događanja vezana uz advent, od početka kojeg je krenula suradnja s Turističkim zajednicama Rijeke, Kastva, Opatije i Crikvenice. Suradnja se zatim proširila i na Gradsko kazalište lutaka, Astronomski centar Rijeka, riječki Prirodoslovni muzej… u nastojanju da se olakša promidžba svima koji se bave djecom, od udruga, klubova, umjetničkih škola, igraonica i sličnog. Radimo i na tome da uključimo i ugostiteljske objekte prilagođene djeci. Imamo suradnju i s Dječjom kućom, u sklopu Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, i na našoj stranici ćemo izvještavati i o njihovom bogatom programu. Sve na jednom mjestu, kazala nam je Andrea istaknuvši kako ima puno ideja u glavi, a malo vremena.


Majka dvoje djece


No, razgovarajući s ovom dobro organiziranom majkom, stekli smo dojam kako će stranica Avanture malih okica – kamo s djecom, koju se može pronaći i na Facebooku i Instagramu, i dalje samo rasti, te kako će u budućnosti biti doslovno »vodič« za preopterećene roditelje, kako bi njihov život bio bogatiji i potpuniji.


– Nudimo kalendar događanja, slobodne aktivnosti koje dijete može upisati uz vrtić ili školu kao sportske zabavne aktivnosti po dobi, po lokaciji i po sportu, igraonice, rođendaonice… Imamo i rubriku izleti (u nastajanju), kako bi roditelji s djecom istražili okolicu Rijeke, Istru, otišli na izlet na udaljenosti od sat do sat i pol. Ideja je da roditelj ode na našu web-stranicu i da se ne mora gubiti tražeći po internetu, već da uhvati dijete za ruku, krene na neki od događaja ili aktivnost i uživa. U današnje vrijeme obaveze roditelja su sve veće, jako su okupirani, dođu umorni kući nakon cijelog dana, pa im ovom stranicom želimo olakšati život. Osnova svega je obitelj, da su roditelji i djeca zajedno jer su oni naša budućnost i trebamo se bazirati na njima, ističe nam naša sugovornica.


Upitali smo je i kako se odlučila za Avanture malih okica, na što nam je odgovorila kako se, dok se kreirala stranica, razmišljalo o nekoliko različitih varijanti.


– Majka sam dvoje male djece i zvala sam ih – moje male okice. Kad se kreirala stranica, imala sam nekoliko ideja. Napravila sam anketu među najbližima i Avanture malih okica su se najviše dopale svima. Ideja je da djeca žive drugačije. Male stvari su za njih velike avanture. Svojoj djeci sam ograničila uporabu mobitela i istraživala kako doći do novih ideja, kako zabaviti djecu. Pronaći nove igraonice, radionice, događanja da se djeca nauče timskom radu, da razvijaju svoje sposobnosti, istaknula nam je Andrea.


Obiteljsko druženje


Navela je, također, kako Rijeka kao grad pruža mnogo, ali i da misli kako sve to što se pruža nije u dovoljnoj mjeri izreklamirano.


– Željela sam da mojoj djeci, ali i drugoj djeci, bude zanimljivije i zabavnije, da potaknem zajedničko obiteljsko druženje i podignem kvalitetu slobodnog vremena, navodi Andrea koja je ovom stranicom već sad uvelike uspjela.


S obzirom na to da su pojedini sadržaji stranice još uvijek u nastajanju, a da ova majka itekako ima izvrsnih ideja, sigurno je da sve roditelje i njihovu djecu u budućnosti čeka još puno kvalitetnih i zanimljivih informacija. No, ono što je najbitnije u cijeloj priči jest to da roditelji sve ono što im je potrebno mogu sada pronaći brzo, jednostavno i na jednom mjestu, te tako obogatiti svoja buduća obiteljska druženja. I svojim najmlađima pružiti niz novih avantura i spoznaja koje će im zasigurno uljepšati život i ostati u trajnim uspomenama.