Podrška

Klara gardening iz Samobora izvojevala potporu iz EU fondova

P. N.

Od samih početaka Klara proizvodi prepoznati su kao osvježavajući noviteti za uređenje doma i okućnice, a svojom inovativnošću predstavljaju novost ne samo na hrvatskom već i na inozemnom tržištuKlara gardening d.o.o. Hrvatska je tvrtka sa sjedištem u Samoboru. Već punih šest godina Klara gardening razvija te proizvodi inovativne proizvode za  kategoriju dom i vrt: višenamjenski vrtni ručni alat Klara Twool te tegle za cvijeće različitih dimenzija i načina uporabe: Klara Nobla, Klara Anglo, Klara Trio i Klara KiPo.


Od samih početaka Klara proizvodi prepoznati su kao osvježavajući noviteti za uređenje doma i okućnice, a svojom inovativnošću predstavljaju novost ne samo na hrvatskom već i na inozemnom tržištu. Stoga su Klari gardening u poslovnim planovima prioritet uvijek bili inozemni sajmovi poput PSI/Dusseldorf, Spoga Gafa/Koln i dr.


Od 2019. godine, zahvaljujući Europskim strukturnim i investicijskim fondovima, Klara gardening može planirati 6 novih sajmova u inozemstvu što će zasigurno povećati njenu konkurentnost na već osvojenim, ali i novim inozemnim tržištima. Za već odrađenim sajmovima “Spoga Gafa“ u Kolnu/Njemačka i “Elmia“ u Jonkopingu/Švedska u rujnu 2019., “Ambiente“ u Frankfurtu/Njemačka u veljači 2020. slijede još 3 inozemna sajma.
Ukupna vrijednost projekta je 706.537,98 kn. EU sufinanciranje projekta iznosi 600.550,15 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  


Za više informacija Srukturnifondovi.hr Klara-gardening.com


Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Klare gardening.