Ništa čudno

Muškarci koji kuhaju i čiste ženama su naprosto neodoljivi, kažu znanstvenici

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Istraživanja su pokazala da se zaposleni parovi koji ravnopravno dijele kućanske poslove u pravilu osjećaju sretnije i ispunjenije u vezi ili braku 


Dobra vijest za žene: želite li da vam vaš odabranik bude još privlačniji, možda ne bi bilo loše da mu pokažete mjesto gdje držite onu misterioznu stvar zvanu usisavač. Naime, istraživanja su pokazala da su muškarci koji obavljaju kućanske poslove ženama potpuno neodoljivi, a ukoliko to čine uz pomoć djece, tada će ona izrasti u društveno osvještenije i prilagođenije osobe.


Američki sociolozi Scott Coltrane i Michele Adams sa Sveučilišta u Kaliforniji otkrili su da djeca školske dobi koja obavljaju kućanske poslove s očevima imaju više prijatelja od svojih vršnjaka te su u pravilu poslušnija i manje sklona ekscesima. Gledajući očeve koji aktivno sudjeluju u kućanskim poslovima djeca uče važnost suradnje, ali i vrijednosti ravnopravnog odnosa roditelja u modernom društvu.
 Osim toga, istraživanja su pokazala da se zaposleni parovi koji ravnopravno dijele kućanske poslove u pravilu osjećaju sretnije i ispunjenije u vezi ili braku. Također, psiholozi specijalizirani za bračna savjetovanja potvrdili su kako žene identificiraju partnerov trud u obavljanju kućanskih poslova kao znak ljubavi i privrženosti, što ih, u njihovim očima, čini još privlačnijima.


 


Foto: Unsplash