Stanje u prometu

Mercedesom na auto-cesti Rijeka-Zagreb “potegnuo” 166 km/h, najpijaniji za vikend 22-godišnjak

Hina



Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske tijekom proteklog vikenda evidentirano je počinjenje ukupno 348 prekršaja, od kojih je najviše 85 iz prekoračenja brzine, zatim 28 prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola, te 19 prekršaja vozača koji u vožnji nisu koristili sigurnosni pojas.


Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u petak, oko 11 sati, na auto-cesti Rijeka-Zagreb, kod mjesta Zečeve drage. Riječ je o osobnom vozilu marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, koje se kretalo brzinom od 166 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.


Što se tiče vožnje u alkoholiziranom stanju, najveća koncentracija je zabilježena 22-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel Corsa. Njega je policija jučer ujutro, oko 1.15 sati, zatekla u Moravicama kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,10 g/kg. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.




Tijekom vikenda u prometu su se dogodile i 22 prometne nesreće, od kojih 15 s materijalnom štetom, a sedam s povrijeđenim osobama. U prometnim nesrećama teške tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe, a lakše je ozlijeđeno šest osoba. U prometnoj nesreći  koja se dogodila u petak, 13. svibnja oko 13.40 sati na području Gorskog kotara, 75-godišnji vozač osobnog vozila  marke „Zastava 126“ zadobio je teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila na državnoj cesti Delnice-Prezid, u mjestu Malo selo, kada gdje je  vozač izgubivši nadzor nad vozilom udario  u zid obiteljske kuće. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Rijeka.