Pripreme u Sv. Martinu

Okupila se hrvatska U-19 reprezentacija uoči odlaska na EP

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Mladi hrvatski nogometaši idućih dana boravit će u Sv. Martinu na Muri na pripremama, a nakon odrađenih pripremama izbornik Ferdo Milin odredit će 18 putnika na EURO. Hrvatska će u Njemačkoj igrati u skupini B zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom



ZAGREB Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči početka Europskog prvenstva koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj.


Mladi hrvatski nogometaši idućih dana boravit će u Sv. Martinu na Muri na pripremama, a nakon odrađenih pripremama izbornik Ferdo Milin odredit će 18 putnika na EURO. Hrvatska će u Njemačkoj igrati u skupini B zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom.


»Čast je biti dio hrvatske reprezentacije. Pred nama su pripreme i moramo se što bolje pripremiti za europsku smotru. Na samom EP-u moramo ići utakmicu po utakmicu, prvenstveno se dobro pripremiti za prvu utakmicu i otvaranje s Nizozemskom,« kazao je kapetan Bojan Knežević.




Hrvatska U-19 reprezentacija će u Njemačkoj loviti što bolji plasman na EP-u, ali i pokušati izboriti plasman na svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu sljedeće godine u Koreji.


»Idemo pokušati ostvariti što bolji rezultat. Cilj je svakako osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu, no i odigrati što bolje sve utakmice te pokušati izboriti polufinale natjecanja,« dodao je Knežević.


U skupini A nastupit će Njemačka, Italija, Portugal i Austrija, a dvije najbolje ekipe iz svake skupine ulaze u polufinale što osigurava plasman na SP. Za još jednu vizu za Koreju borit će se trećeplasirane reprezentacije u međusobnom okršaju.


Hrvatska otvara turnir utakmicom protiv Nizozemske 12. srpnja u Ulmu, tri dana kasnije je ogled protiv Francuske u Aalenu, a posljednji nastup u skupini imat će 18. srpnja protiv Engleske u Heidenheimu.