Prijavak iz Španjolske

FILIP BRADARIĆ: Situacija nije dobra, u Madridu je baš alarmantno, a do prije nekoliko dana sve je bilo normalno

Ivan Volarić

Filip Bradarić

Filip Bradarić

Moramo ostati u kućama, možemo samo do dućana s prehrambenim namirnicama i ljekarni. To je jedino što radi. Pročitao sam u lokalnim novinama da je u Vigu zaraženo četrdeset ljudi. Situacija nije dobra - kaže Bradarić



RIJEKA Filip Bradarić jedan je od brojnih hrvatskih reprezentativaca koje je epidemija koronavirusa zatekla daleko od svojeg rodnog kraja. Bivši kapetan Hajduka i Rijeke ove se zime skrasio u španjolskom prvoligašu Celti. Na atlantskoj obali, u lučkom gradu Vigu, također vlada poprilična neizvjesnost i bojazan od širenja kobnog virusa koji je paralizirao sve sportske aktivnosti u gradu, kao uostalom i cijeloj zemlji. »Brada« je kao i svi njegovi suigrači do daljnjega osuđen na vježbanje u kućnom okruženju.


– Posljednjih dana se dosta toga u gradu i zemlji promijenilo, uvedene su posebne mjere ponašanja – prenosi Bradarić. – Do prije nekoliko dana u Vigu je praktički sve bilo normalno, a onda su sve zatvorili. Moramo ostati u kućama, možemo samo do dućana s prehambenim namirnicama i ljekarni. To je jedino što radi. Pročitao sam u lokalnim novinama da je u Vigu zaraženo četrdeset ljudi. Situacija nije dobra, a u Madridu je baš alarmantno.


Trener Celte Oscar Garcia prije tri dana raspustio je momčad kao i sve njegove kolege u prvom i drugom rangu španjolskog nogometa.




– Rekli su nam da sigurno 14 ili 15 dana neće biti treninga budući da je na razini cijele države donesen propis da nema javnih, odnosno masovnijih okupljanja. Nakon toga ćemo vidjeti što i kako dalje. Dobili smo od kluba program za individualni rad, međutim, sigurno da to nije kao da treniraš s momčadi. To je čisto da se malo održavamo.


Obitelj u Splitu


Supruga Melanie i sin Luka »evakuirani« su u Split, nalaze se na relativno sigurnom budući da u Dalmaciji još nije zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa.


– Bili su sa mnom u Vigu, ali kada je sve ovo krenulo, vratili su se u Split. Vidjet ćemo kako i što kako dalje. U Splitu je srećom situacija puno bolja nego ovdje u Španjolskoj pa sam s te strane relativno miran.


U redovima nogometaše Celte, za razliku od momčadi Valencije, još nisu zabilježili prisutnost virusa.



 Naravno da je Bradarić pogledao posljednji Jadranski derbi i sudar svoje dvije bivše momčadi.


– Rijeka je bila puno bolja, uostalom i Tudor se s time složio i čestitao Rijeci. Što se Hajduka tiče oni su malo pali nakon crvenoga kartona kojega su dobili protiv Dinama. Mislim da će se nakon stanke dignuti i vratiti se u borbu za drugo mjesto – rekao je Filip.



– Hvala Bogu da je tako. Neka tako i ostane. Vlada poprilična neizvjesnost oko svega, čekamo neke odluke da vidimo kada će, kako će i hoće li uopće biti nastavljeno prvenstvo. Za sada nema nikakvih konkretnijih informacija. Nadamo se svi da će se stanje popraviti u idućih petnaestak dana pa da će se donijeti neke odluke koje će ići u prilog svima. Svima nama je želja da se prvenstvo odigra do kraja.


Vjerojatno je Filip u kontaktu s bivšim suigračima u Cagliariju, tamo je situacija još gora nego u Španjolskoj.


– U Italiji su definitivno stvari gore nego u Španjolskoj, zapravo oni su puno prije nas došli do ove faze. Tamo je, nažalost, svakim danom sve gore bez obzira na mjere koje su povukli. Mislim da su Talijani pomalo olako sve to shvatili i zato je sve otišlo u smjeru u kojem je otišlo. Ništa, nema nam druge nego svi skupa moramo iznijeti teret svega ovoga.


Dobar izbor


Celta je ispala dobar izbor nakon odlaska iz Hajduka ove zime.


– Sigurno da je. O španjolskoj ligi ne treba trošiti riječi, a Celta je stabilan klub, na visokoj razini. Rezultati prošle i ove godine nisu na razini na kojoj je klub u svakom smislu. Međutim, čim sam došao vidio sam da ekipa ima veliku kvalitetu i dobro sam se uklopio. Stvarno samo zadovoljan. Mislim da mi španjolska liga više odgovara nego talijanska. Vidi se to i kroz svaki trening. Puno više se teži igri, puno manje taktici i možeš više uživati na terenu. Suigrači imaju veliku kvalitetu sa svakim se može dobro odigrati. Imamo stvarno dobru ekipu.


Uoči stanke Celta se izvukla iz opasne zone, ima bod više od osamnaestoplasirane Mallorce koja je barem po sadašnjem poretku na ljestvici – drugoligaš.


– Hvala Bogu da je tako… Prije pet kola bili smo posljednji na ljestvici. Nakon toga smo odradili odličan period, dobro smo se posložili i ušli u pozitivan niz. Uostalom, puno toga govori podatak da u posljednje tri utakmice nismo primili pogodak.


Danas se očekuje odluka oko EURO-a, špekulira se da će se prvenstvo odgoditi najmanje do kraja godine…


– Svi čekamo što će se dogoditi. Sigurno da to nije dobro i bilo bi bolje da se sve može normalno igrati. Međutim, ljudski životi i zdravlje su prioritet. Sigurno da će ljudi koji odlučuju o tome donijeti najbolju moguću odluku za sve – rekao je Bradarić.


 


.