Foto: iStock
Donosimo fini recept za pravi Halloween gurmanski užitak od kojeg će zamirisati cijela kuća
Zašto ne biste proslavili Noć vještica uz jednu finu slasticu od bundeve? Uz naš kolač i najstrašnija noć u godini pretvorit će se u pravi gurmanski užitak. Uz malo mašte, kolač možete dekorirati u oblik strašnog lica i tako oduševiti svoje goste.
Sastojci za tijesto:
300 g graham brašna
1 prašak za pecivo
150 g šećera
100 g otopljenog maslaca
0,7 dl Tonka kefira
korica 1 limuna
malo soli
Sastojci za kremu:
1 kg naribane bundeve
4,5 dl mlijeka,
6 jušnih žlica šećera
180 g kiselog vrhnja
2 jaja
1 žličica cimeta
1 žlica gustina
Priprema:
6.Vratiti u pećnicu i peći na 180 stupnjeva Celzija oko 45 minuta. Još desetak minuta ostaviti pitu u isključenoj pećnici pa ju izvaditi i ostaviti ju da se potpuno ohladi prije serviranja.
Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na: pikrijeka.hr