Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Mali trikovi

Poznati francuski parfumer otkriva najčešće greške koje radimo pri nanošenju parfema

Foto: @floverly_perfumes/ victorialee Instagram
Foto: @floverly_perfumes/ victorialee Instagram
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2019. u 16:17 2019-04-17T16:17:56+02:00

Korištenje parfema prava je vještina, a uz ove trikove izbjeći ćete najčešće greške i zadržati dugotrajnost mirisa

Kako pravilno nanijeti parfem? Mislite li da je dovoljno samo pošpricati zglobove i vrat- u krivu ste. Korištenje parfema prava je mala vještina koju treba savladati, želite li izgraditi svoj vlastiti mirisni potpis. Jeste li znali da je trljanje zapešća jedna od najčešćih grešaka koje radimo pri nanošenju parfema? Također, okruženje u kojem čuvate svoj parfem jednako je važno kao i na koje dijelove tijela ga nanosite.

Poznati francuski parfumer Francis Kurkdjian za časopis Vogue otkrio je najčešće greške koje radimo pri nanošenju parfema, kao i male trikove koji će vam pomoći da izgradite svoj mirisni potpis- i učinite da se parfem što duže zadrži na vašoj koži.

01jkeely

1. Nemojte trljati- samo pošpricajte

Jedna od najčešćih grešaka koju radimo jest da parfem našpricamo na zapešća i zatim ih trljamo. Zašto je to pogrešno? Trljanje zagrijava kožu i time se stvaraju prirodni enzimi koji mijenjaju miris parfema. To se posebno odnosi na parfeme s cvjetnim notama koji na taj način potpuno izgube svježinu. Želite li zadržati integritet parfema, lagano našpricajte dlanove i pustite da koža upije tekućinu- to je zapravo sve što trebate napraviti.

02floverly_perfumes3

2. Čuvanje parfema

Okruženje je vrlo važno za stabilnost kompozicije parfema, a nagle promjene u temperaturi mogu uzrokovati neočekivane kemijske reakcije. Tako, primjerice, držite li parfem s citrusnim notama u kupaonici punoj pare, to će utjecati na njegovu svježinu i dugotrajnost. Sigurno niste znali, ali najbolje mjesto za držanje parfema jest- u njegovoj originalnoj kutiji, na sobnoj temperaturi.

03cgrabowska

3. Mjesta na koja treba stavljati parfem

Važno je znati kako se niti jedan parfem neće dugo zadržati našpricate li ga na suhu kožu, stoga je krema neutralnog mirisa ili pak odgovarajući losion s istim mirisnim potpisom odlično rješenje želite li što dulje zadržati miris parfema na sebi. Važno je da parfem stavite na mjesta koja nisu prekrivena odjećom- stoga parfem našpricajte na područje vrata, zapešća ili pregiba kod lakta.

05carlotta.rubaltelli

4. Najbolji parfemi dolaze u malim pakiranjima

Parfemi su dragocjeni dodatak te im upravo tako trebamo i pristupati. Držanje napola iskorištene bočice parfema na polici dopušta kisiku da polako "razbija" molekule parfema te tako mijenja njegovu kompoziciju. Stoga parfumeri uvijek preporučuju kupovinu manjih ambalaža koje će sačuvati svježinu parfema do 3 mjeseca od otvaranja.

04floverly_perfumes

Foto: Instagram

parfemi, korištenje parfema

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija