Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Vizualno proširite prostor

Pogledajte 7 načina pomoću kojih možete postići da vaš uski hodnik djeluje veće i otvorenije

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 9:57 2018-09-23T09:57:36+02:00

Hodnici mogu biti pravi izazov u uređenju interijera, a pomoću naših trikova možete ih pretvoriti u otvorene i tople prostore dobrodošlice

Hodnici često mogu biti problematična komponenta i pravi izazov u dizajniranju inrerijera, posebno ako su uski i neosvijetljeni. Možda se osjećate obeshrabreno i odustali ste od uređenja hodnika, no postoji nekoliko trikova koji će vaš uski hodnik pretvoriti u topao i otvoren prostor dobrodošlice.

1. Koristite ogledala

Želite li postići efekt otvorenog i velikog hodnika, tada svakako uložite u ogledala raznih oblika i veličina koji će vizualno produžiti i otvoriti prostor. Možete uložiti u jedno veće, efektno ogledalo ili kupiti više manjih i postaviti ih duž hodnika.

1loizdesign

2. Unesite lampice i svjetiljke u prostor

Osvjetljenje je jako važno u dizajnu interijera, pa tako i hodnika. Što više svjetla unesete u vaš hodnik, to će djelovati veće. U ponudi su razni modeli stropnih ili zidnih svjetiljki, a razmislite i popularnim LED trakama koje možete postaviti po dužini uz rubove hodnika, pri vrhu ili dnu.

2rehomeinterior

3. Obojite zidove svijetlijom bojom

Obojite zidove hodnika svijetlijim nijansama kako bi postigli efekt otvorenosti i prozračnosti. Ne mora to biti isključivo bijela boja- bilo koje svijetilje nijanse pastelnih tonova postići će jednaki efekt.

3designsbyjeana

4. Njegujte minimalistički stil

Ne pretpavajte hodnike s puno stvari- time ćete samo vizualno smanjiti prostor i on će djelovati zakrčeno. Držite se modernog minimalističkog stila uređenja i na stolić postavite efektnu vazu ili suvenir koji će tek tada doći do izražaja.

4mylightingsource

5. Postavite umjetničke slike na zidove

Slike će vizualno proširiti prostor, no samo ako ih pravilno postavite. Držite se samo jednog zida kako bi maksimizirali potencijal prostora i postavite efektne slike ili fotografije koje će vizualno proširiti prostor, ali i dati toplinu i osobni pečat vašem domu.

5woodsandweaves

6. Uložite u upečatljiv sag

Dugačak sag šarenog dizajna jarkih boja oživit će i produžiti vaš hodnik i vizualno postaviti granice prostora.

6,42_designs

7. Postavite visoki, minimalistički stolić

Masivni namještaj u hodniku zatvorit će vizualni protok prostora, stoga hodnik opremite minimalističkim namještajem i visokim stolićem koji ne zauzima puno prostora.

7malmodesignsupply

Foto: loizdesign, rehomeinterior, mylightingsource, woodsandweaves, 42_designs, malmodesignsupply, designsbyjeana, ourbeautifulbutique Instagram

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija