Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Dana zaštite ozonskog omotača

Izviđači u Parku Maksimir posadili tri stotine sadnica hrasta kitnjaka

Ovom ekološkom akcijom izviđači žele poručiti da zalaganje za prirodu i očuvanje okoliša nikad ne prestaje
Ovom ekološkom akcijom izviđači žele poručiti da zalaganje za prirodu i očuvanje okoliša nikad ne prestaje
Autor:
Objavljeno: 16. rujan 2017. u 16:48 2017-09-16T16:48:00+02:00

Savez izviđača Hrvatske, nakon ove akcije, organizirat će svoje volontere i građane i pomoći u pošumljavanju opožarenih područja u Dalmaciji koja su stradala u nedavnim požarima

Ove godine na Međunarodni dan ozonskog omotača obilježava se 30. obljetnica potpisivanja Montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski omotač, a do danas su ga prihvatile sve države članice Ujedinjenih naroda i tako pridonijele očuvanju tog važnog štita za naš planet.

Povodom tog dana, Savez izviđača Hrvatske organizirao je sadnju hrastovih sadnica u Parku Maksimir u dijelu šume koja je djelomično stradala tijekom olujnog nevremena prije tri i pol godine kada je uništeno više od 3000 stabala u parku, doznajemo iz priopćenja Saveza izviđača Hrvatske.

Stotinjak izviđača posadilo je tako 300 sadnica hrasta kitnjaka čime su direktno pomogli obnovi šumskog fonda.

Ovom ekološkom akcijom izviđači žele poručiti da zalaganje za prirodu i očuvanje okoliša nikad ne prestaje, ali i da svatko od nas može dati svoj doprinos.

„Šume su jedno od glavnih prirodnih oružja u borbi s ugljikovim dioksidom, najzastupljenijim stakleničkim plinom.  Šume su najvjerniji saveznik u borbi protiv klimatskih promjena koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju za ljudske živote, gospodarski razvoj i prirodni svijet“ – izjavio je ministar Tomislav Čorić prilikom pokroviteljstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike nad ovom akcijom.

Izviđači su podršku dobili i od Hrvatskih šuma, Javne ustanove „Maksimir“, Zoološkog vrta grada Zagreba i Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Hrvatske šume su osigurale sadnice, a događanje je podržala i Američka gospodarska komora u Hrvatskoj.  

Savez izviđača Hrvatske, nakon ove akcije, organizirat će svoje volontere i građane i pomoći u pošumljavanju opožarenih područja u Dalmaciji koja su stradala u nedavnim požarima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.