Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 3
Sutra: 11° 11° 3
27. siječnja 2020.
Malo kraljevstvo

FOTO Pretvorite dječju sobu u pravo malo kraljevstvo koje će oduševiti vaše dječake

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2018. u 17:00 2018-10-23T17:00:00+02:00

Donosimo moderne i kreativne ideje za inspiraciju u dizajniranju dječje sobe kako bi vaš mališan uživao u svom prostoru za igru, učenje i spavanje

Dječja soba malo je kraljevstvo u kojem mališani provode puno vremena i zato je važno da prostor bude prilagođen njihovim potrebama kako bi mogli uživati u vremenu za igru i učenje, a na kraju dana, uz priču za laku noć, mirno utonuli u san. Zbog toga vam donosimo ideje za uređenje soba za dječake kako bi i sami stvorili malo carstvo za vaše vitezove.

Prvi korak pri uređenju sobe svakako je izbor kreveta. Na tržištu postoji zaista velika i šarolika ponuda, a krevet odaberite prema zamišljenom stilu koji želite da vlada dječjom sobom (u izbor svakako uključite i mališana). Želite li stvoriti efekt neobičnog gusarskog carstva, sobicu uredite u smeđim tonovima s crnim detaljima poput zastave za gusare koju možete i sami napraviti. Možete dodati i morske detalje poput mreže ili malih brodića, a zidove obojati u plavo.

1ultimateinteriordesignfengshui

Ako vaš mališan jako voli životinje, razmislite o detaljima kojima ćete postići izgled džungle. Soba neka bude u zelenim, žutim i smeđim tonovima, a dojam ćete podignuti detaljima poput slika životinja ili plišanim igračkama, sagom životinjskog uzorka i dekorativnim jastucima oslikanima najdražim životinjama vašeg malog istraživača. Razmislite o dekorativnim tapetama s motivima drveća i životinja koje će lijepo upotpuniti dojam džungle.

2colima.s_world

3harrison_nate_and_me3

4frames_by_carina

Veliki trend u uređenju dječjih soba svakako su bajkoviti kreveti u obliku kućica. Veoma su zahvalni jer na njih možete postaviti šator ili objesiti razne ukrase, a stilove možete mijenjati sukladno rastu djeteta.

5madelen882

6hope_and_jade

Ukoliko imate dovoljno prostora, odvojite kutak sobe za šator ili baldahin koji će biti posebno mjesto za pričanje priča, čitanje i igranje. Djeca obožavaju šatore i ovo će im biti sigurno omiljeni kutak sobe. Oko šatora postavite dekorativne lampice koje će stvoriti pravu čaroliju kad padne mrak.

7glitzerimhaus

8hedgeonthecorner

Mamama sigurno najbitniji dio jest sustav za odlaganje igračaka u čemu prednjače skandinavska rješenja u obliku šarenih kutija i polica koje možete prilagoditi prostoru te oplemeniti šarenim jastucima. Odlično rješenje za male prostore jest krevet na kat koji sadrži pisaći stol te omogućuje organizaciju prostora.

9harrison_nate_and_me5

10madelen886

Svakako nemojte zaboraviti i na police s knjigama koje je dobro prilagoditi visini djeteta kako bi mališan mogao samostalno posegnuti za njima i odabrati što želi čitati.

11lucyvictoria_loves

12harrison_nate_and_me2

Nakon što ste odabrali ključne elemente za dekoraciju sobe, vrijeme je da se pozabavite detaljima. U sobu možete postaviti sag s nacrtanom pistom koji će predstavljati centralni prostor za igranje. Također odlična ideja jest postavljanje ploče za crtanje kako bi potaknuli male slikare na kreativnost. Zidove svakako ukrasite radovima malog umjetnika, a možete ih dekorirati i naljepnicama na dinosaure, zvijezde i planete. Rezervirajte mjesto na policama za najdraže igračke i autiće, a u sobu postavite mali znak pažnje poput slike na srce ili uokvirene poruke kako bi vaš mali princ uvijek znao koliko ga volite.

13

14facklinges

15stefanieheling

Foto: @ultimateinteriordesignfengshui, what_su_loves, colima.s_world, harrison_nate_and_me, frames_by_carina, madelen88, hope_and_jade, glitzerimhaus, hedgeonthecorner, lucyvictoria_loves, facklinges, stefanieheling Instagram

dječje sobe, uređenje sobe

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.