Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 18° 19° 30
22. svibnja 2018.
Design for Everyone

foto DIZAJN SVIMA Spektakl na otvorenju izložbe Karima Rashida i Ere u Muzeju Mimara

DIZAJN SVIMA Spektakl na otvorenju izložbe Karima Rashida i Ere u Muzeju Mimara
DIZAJN SVIMA Spektakl na otvorenju izložbe Karima Rashida i Ere u Muzeju Mimara
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2017. u 21:21 2017-06-07T21:21:00+02:00

 Izložba će u sljedećih godinu dana obići nekoliko europskih metropola i biti postavljena u poznatim muzejima u Parizu, Amsterdamu, Berlinu, da bi na kraju bila predstavljena njujorškoj publici u svibnju iduće godine. Ovo je veliki iskorak ne samo Eru nego i za cijelu hrvatsku industriju namještaja

Era i Karim Rashid pripremili su dizajnerski spektakl za više od 300 uzvanika na svečnom otvorenju izložbe „Design for Everyone“ u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Veliki umjetnik i dizajner koji radi u 40-tak zemalja svijeta i trenutno živi u New Yorku, doputovao je u Zagreb kako bi  osobno prisustvovao izložbi koja je spojila prošlost i budućnost. 

IMG_1111
Svečano otvorenje izložbe „Design for Everyone“ Karima Rashida i Ere

„Vi ste od danas moja inspiracija. Vaš pogled na eko dizajn i iskrena radost kojom ste pristupili izradi namještaja čiji dizajn potpisujem neizmjerno me veseli. Moj najveći doprinos nisu samo proizvodi koje sam dizajnirao, nego utjecaj na sve koji žele doživjeti ono što govorim i radim. Posebno me raduje što mogu utjecati na mlade i što je taj utjecaj itekako vidljiv. Ovdje, s Erom, odradili smo još jedan veliki posao, pokazali smo koliko je važna briga o prirodi, ali i da je dizajn svuda oko nas, u svakom predmetu koji nas okružuje i da nije namijenjen samo eliti, nego svima koji ga percipiraju“, jedna je od Karimovih izjava koji nije krio oduševljenje proizvodima. Naime, do sada ih je vidio jedino na fotografijama koje je tijekom proteklih mjeseci dobivao iz Hrvatske. 

IMG_1796
Dizajn svima: Veliko zanimanje za izložbu Karima Rashida u Zagrebu

Svoje oduševljenje nisu mogli sakriti ni brojni uzvanici koji su željeli popričati sa zvijezdom večeri, čuti promišljanje o izložbi postavljenoj u stalnom postavu na II katu Muzeja.

Era je u godinu dana proizvela desetak proizvoda s Karimovim potpisom i to je kažu, bio veliki izazov. Naime, naoko dva nespojiva brenda, Karim i Era u priči nazvanoj Dizajn svima, postali su snažnu poruku: tolerancija i kreativnost, prirodni materijali i sofisticirani dizajn, duboko promišljanje o oblicima i bojama – načini su da se svijet učini boljima. To nije bio samo pokušaj, to je bila odluka i svi koji će vidjeti izložbu to mogu potvrditi.

Izložba Design for everyone

 „Moja inspiracija dolazi od nepoznatih oblika i stvari – od svega što je novo mojim osjetilima. Ljepota je u svemu u čemu je želimo vidjeti. Ja je vidim i u Zagrebu podjednko kao i u kupaonici u Parizu, kinu u Milanu, hrani u Qataru.“

 Izložba će u sljedećih godinu dana obići nekoliko europskih metropola i biti postavljena u poznatim muzejima u Parizu, Amsterdamu, Berlinu, da bi na kraju bila predstavljena njujorškoj publici u svibnju iduće godine. 

Ovo je veliki iskorak ne samo Eru nego i za cijelu hrvatsku industriju namještaja.

Izložba Design for everyone

Izložba Design for everyone

Izložba Design for everyone

Izložba Design for everyone

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka