Status menadžera

Novi predsjednik i troje članova Uprave ZG holdinga potpisalo ugovore

Hina

"Sklopljeni su menadžerski ugovori, a ne ugovori o radu, na tome smo inzistirali, a menadžerski ugovori zapravo uključuju i otpremnine", rekla je Švaljek. Potvrdila je da Daniela Franić nije potpisala menadžerski ugovor



Novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Dejan Fičko, te troje od četvero novih članova Uprave, Marija Cvrlje, Denis Nikola Kulišić i Krešimir Kvaternik potpisali su nove menadžerske ugovore na razdoblje od četiri godine, doznaje se u petak u Zagrebačkom holdingu.


Menadžerski ugovor jedino nije potpisala nova članica Uprave za pravne poslove Daniela Franić, kojoj je na snazi ostao stari Ugovor o radu, potvrđeno je Hini u Zagrebačkom holdingu.


Sandra Švaljek, koja je ranije u petak na tiskovnoj konferenciji objavila da je podnijela ostavku na dužnost zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na pitanje koja je budućnost nove Uprave Zagrebačkog holdinga, novinarima je odgovorila kako je nova Uprava u četvrtak potpisala ugovore i da će oni sami odlučiti o svojem ostanku ili ne ostanku u Upravi Holdinga.




“Sklopljeni su menadžerski ugovori, a ne ugovori o radu, na tome smo inzistirali, a menadžerski ugovori zapravo uključuju i otpremnine”, rekla je Švaljek. Potvrdila je da Daniela Franić nije potpisala menadžerski ugovor.


Upitana kolika je otpremnina ukoliko ih se razriješi, a nevezano uz rad, Švaljek je rekla kako su to ipak detalji ugovora članova Uprave Zagrebačkog holdinga.


Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga 6. ožujka donesena je odluka o imenovanju novog predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Dejana Fička i četiri člana Uprave – Marije Cvrlje, Daniele Franić, Denisa Nikole Kulišića i Krešimira Kvaternika. Marija Cvrlje imenovana je članicom Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić Uprave za komunalne usluge, a Krešimir Kvaternik Uprave za financije.


Grad Zagreb je 5. siječnja prvi put raspisao javni natječaj za izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga i četiri člana Uprave, koji je bio otvoren do 19. siječnja. Na natječaj je pristiglo oko 370 prijava, a za predsjednika Uprave javilo se oko 150 kandidata.