Razdruživanje

May rano ujutro doputovala u Bruxelles na razgovore o Brexitu

P. N.

Britanska premijerka došla je u Bruxelles s glavnim britanskim pregovaračem Davidom Daviesom. S europske strane na razgovorima sudjeluju Juncker i glavni pregovarač Michel Barnier



Britanska premijerka Theresa May doputovala je rano ujutro u petak u Bruxelles kako bi s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom razgovarala o Brexitu, prenose agencije.


Britanska premijerka došla je u Bruxelles s glavnim britanskim pregovaračem Davidom Daviesom. S europske strane na razgovorima sudjeluju Juncker i glavni pregovarač Michel Barnier.


Glavni Junckersov savjetnik Martin Selmayr nagovijestio je u petak da je postignut dogovor o uvjetima Brexita postavivši na Twitter fotografiju »bijelog dima«, koji je simbol dogovora o izboru novog pape, prenosi Reuters.




Juncker, Selmayr i Barnier trenutno se nalaze na radnom doručku s May u Bruxellesu.


Očekuje se da se nakon razgovora sudionici obratiti novinarima.


May je otputovala u Bruxelles nakon razgovora sa sjevernoirskim unionistima koji su trajali do iza ponoći. Demokratska unionistička stranka (DUP) protivila se ranijem prijedlogu uređenja granice u Sjevernoj Irskoj što je jedno od spornih pitanja pregovora o Brexitu.