Povoljnija cijena struje

S popustom HEP-a riječki obrtnici mogu uštedjeti tisuće kuna, rok za zahtjeve 21. ožujka

Biljana Savić

U Udruženju obrtnika Rijeka apeliraju na svoje članove da se jave u Udruženje te preuzmu svoje iskaznice kako ne bi  propustili rok za ishodovanje niže cijene električne energije HEP Opskrbe - 21. ožujka 2016. godine



Nakon što je Udruženje obrtnika Rijeka u studenom prošle godine potpisalo ugovor o poslovnoj suradnji s HEP Opskrbom d.o.o., ugovorivši tako povoljniju cijenu električne energije za svoje članove, obrtnike koji sjedište obrta imaju na području gradova Rijeke, Bakra, Kraljevice te općina Čavle i Kostrena, HEP se oglasio u medijima pozvavši obrtnike na potpisivanje pojedinačnih ugovora. Naime, ugovoreni popust iznosi okvirno do 25,6 posto na baznu cijenu električne energije kategorije poduzetništvo, što predstavlja značajnu uštedu za obrtnike.


Popust se ostvaruje na način da se na internetskim stranicama HEP Opskrbe popuni zahtjev za sklapanjem ugovora te nakon provjere o statusu članstva u Udruženju obrtnika Rijeka, obrtnici primaju ugovor o opskrbi krajnjeg kupca s povoljnijim cijenama.


 – Ako obrtnici već imaju sklopljen ugovor s HEP Opskrbom, nakon što pošalju popunjeni zahtjev bit će im poslan novi ugovor, a oni koji imaju sklopljen ugovor s drugim opskrbljivačem, moraju se prvo raspitati o uvjetima i datumu raskida važećeg ugovora – napominje Sertić.


Olakšano poslovanje




Inače, suradnja s HEP Opskrbom dio je jedinstvenog Projekta zajedničke nabave Udruženja obrtnika Rijeka koji je pokrenut u veljači prošle godine kako bi se obrtnicima, članovima Udruženja, olakšalo poslovanje u vidu smanjenja ulaznih troškova. Svrha ovog projekta je olakšati poslovanje članovima Udruženja u postupku nabave goriva, sirovina, opreme, repromaterijala i usluga, a s ciljem da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa Hrvatske obrtničke komore koji su obrtnici zakonski obvezni plaćati.



 – Budući da kod obrtnika postoji veliki broj specifičnosti, svakako savjetujemo svojim članovima da nam se prije ispunjavanja zahtjeva obrate na besplatni telefon 0800 5255 kako bismo im izračunali buduće uštede, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić. Napominje da je potpisani ugovor potrebno dostaviti do 21. dana tekućeg mjeseca da bi bio u primjeni s prvim danom sljedećeg mjeseca, a najkasnije do 21. ožujka ove godine, do kada traje mogućnost prijave.



 – U pregovorima s dobavljačima, sadašnjim partnerima, Udruženje se vodilo argumentom broja članova i količinom nabavnih stavki te tako ugovorilo znatno povoljnije uvjete. Uštede za obrtnike na godišnjoj razini mogu dosegnuti od nekoliko tisuća pa sve do desetak tisuća kuna po obrtu, ovisno o djelatnosti. Budući da doprinos Hrvatske obrtničke komore koji su obrtnici obvezni plaćati, a od kojeg se dijelom financira i Udruženje, na godišnjoj razini iznosi 624 kn, samo su im Projektom višestruko povratili ta sredstva – ističe Sertić. Dodaje da tako članovi Udruženja obrtnika Rijeka osim već spomenute električne energije, goriva, dijelova i guma za aute, mogu povoljnije nabaviti široki spektar roba i usluga. To se odnosi na građevinski materijal, sve vrste osiguranja, mobilne uređaje i telekomunikacijske usluge, računalnu opremu i usluge, računalne programe, grafičke usluge i usluge izrade web stranica.


Četrdesetak partnera


Također se odnosi i na usluge pripreme i provedbe projektne dokumentacije za domaće i EU fondove, kao i javnu nabavu, poduke i tečajeve, zavjese za poslovne proizvode i dom, boje i lakove, alate, HTZ opremu i željezariju, usluge dezinsekcije i deratizacije, članstvo u fitness centrima, zaštitnu odjeću i obuću, usluge Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, marketinške usluge, bankarske usluge i povoljnije članarine za kreditne kartice, plin, sustave alarma, cvjećarske usluge i cvijeće, tonere, pisače, papir itd.


 – Dosad se projektu priključilo četrdesetak partnera, no taj će se broj stalno povećavati jer se pregovori kontinuirano odvijaju. Uz velika, renomirana poduzeća, projektu su se u sve većem broju počeli pridruživati i sami obrtnici, nudeći tako svojim kolegama robu i usluge po povoljnijim cijenama. Sve što obrtnici članovi Udruženja obrtnika Rijeka trebaju učiniti kako bi počeli ostvarivati navedene popuste, jest javiti se u Udruženje te preuzeti svoju iskaznicu te ovim putem još jednom apeliramo na naše članove da to učine te da nikako ne propuste rok za ishodovanje niže cijene električne energije HEP Opskrbe, 21. ožujka 2016. godine, apelira Darko Sertić.


 Zainteresirani se mogu informirati o Projektu zajedničke nabave, ispuniti prijavnicu za članstvo u Projektu, kao i preuzeti potpunu listu partnera i popusta koji nude obrtnicima, na internetskoj stranici www.obrtnici-rijeka.hr.