Ministar MUP-a o aferi

Ostojić: Ravnatelj policije nije zlorabio pravo da povede tjelohranitelja na skijanje

Hina

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić / Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić / Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Ostojić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je kao ministar više od godinu i pol upoznat sa sigurnosnom procjenom o ugrožavanju Dominića i njegove obitelji, a da se situacija, koja je razlog takve potpune zaštite, od tada nije promijenila



ZAGREB – Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbacio je u srijedu, kao netočne, navode iz medija po kojima je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić zlorabio prava na tjelohranitelja u čijoj je pratnji u siječnju otišao na skijanje.


Ostojić je smišljeno konstruiranim nazvao tekst u kojem je navedeno da je Dominić zlorabio svoja prava kad je službenim automobilom i s tjelohraniteljem otišao na sedmodnevno skijanje u inozemstvo pri čemu je sa sobom poveo obitelj i posvojeno dijete.


U tom tekstu se navodi da je gorivo, cestarinu, smještaj u hotelu za tjelohranitelja i njegovu ski kartu platio MUP i da su takvi privatni izleti službenim automobilima i s tjelohraniteljem apsolutno nepotrebni jer Dominić kao štićena osoba treće kategorije nije ni približno u rangu premijera ili predsjednice države.




No, Ostojić je na konferenciji za novinare ustvrdio da je kao ministar više od godinu i pol upoznat sa sigurnosnom procjenom o ugrožavanju Dominića i njegove obitelji, a da se situacija, koja je razlog takve potpune zaštite, od tada nije promijenila.


Glavni ravnatelj policije, je prema Ostojićevim riječima, sam platio svoju ski kartu, a kako je dodao, sasvim je logično što je MUP platio kartu tjelohranitelju koji temeljem sigurnosne procjene čuva Dominića i njegovu obitelj.


»To nije pitanje prava štićene osobe nego je to pitanje zaštite«, rekao je Ostojić, odbivši »sve objede« koje se, po njegovim riječima, u ovom trenutku pokušavaju sugerirati iz različitih motiva.


Ministar je rekao da svako osiguranje košta i da to nastoje primijeniti na najbolji način, ali da se nisu promijenile okolnosti zbog kojih Dominić ima takvu zaštitu. Dodao je da potpuno podržava procjenu Ureda za posebne poslove i sigurnosti po kojoj je potrebna potpuna zaštita glavnog ravnatelja policije ma gdje se nalazio.


Ostojić očekuje da će zbog tog članka reagirati i pravobraniteljica za djecu jer smatra da su pisanjem na »takav način« o zakonitoj kćerki ravnatelja policije, koja je također štićena osoba, teško povrijeđena prava djeteta.


Konferenciju za novinare Ostojić je započeo prvotravanjskom šalom. »Baš me jutros nazvao Putin na telefon i pitao na koji način organiziramo štićenje glavnog ravnatelja policije«, našalio se Ostojić.