Građani moraju znati

IDS podupire prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva o Agrokoru

Hina

"Što se tiče gospodina Ivice Todorića, bojim se da njegove izjave više nemaju veliku težinu", rekao je Miletić



 Istarski demokratski sabor (IDS) podupire prijedlog za osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru jer je, ističu, ta kompanija jedan od stupova hrvatskog gospodarstva i građani moraju znati zašto je Agrokor tu gdje je. 


“Istražno saborsko povjerenstvo dobar je prijedlog i sigurno ćemo ga podržati. Agrokor je jedan od stupova hrvatskog gospodarstva i građani moraju znati zašto je Agrokor tu gdje je, a pogotovo moraju znati što će s njim biti. Drugo, Vladina komunikacija oko Agrokora, baš kao i komunikacija izvanredne uprave je toliko štura i netransparentna da je povjerenstvo, čini se, jedini način da građani dobiju prave informacije,” izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić za Hinu i dodao da su parlamentarna istražna povjerenstva uobičajena praksa u razvijenim demokracijama.


“Što se tiče gospodina Ivice Todorića, bojim se da njegove izjave više nemaju veliku težinu”, rekao je Miletić.




Osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor predložilo je 18 zastupnika SDP-a u travnju, nakon usvajanja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, poznatijeg kao “lex Agrokor”. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u subotu kako su teške optužbe koje je Ivica Todorić iznio na račun Vlade još jedna potvrda važnosti saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.  


Na svome blogu u nedjelju je i Ivica Todorić, koji optužuje Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad koncernom, podržao osnivanje saborskog povjerenstva i pozvao čelnike parlamentarnih političkih stranaka na konsenzus o tome.