Otkrivaju pravi identitet

U talijanskom zatvoru se objesio Hrvat uhićen u akciji “Bijeli slon”

Ana Raić Knežević



Ozljedama što si ih je sam nanio podlegao je 33-godišnji Hrvat uhićen u opsežnoj operaciji kojom je talijanska policija razbila lanac krijumčara droge iz Južne Amerike preko Španjolske u Italiju. 


 Riječ je o akciji »Bijeli slon« tijekom koje je policija zajedno s financijskim inspektorima uhitila ukupno 55 osoba osumnjičenih za šverc droge. 


Čim je završio iza rešetaka zatvora Canton Mombello odlučio se na očajnički potez, te se objesio o posteljinu što ju je dobio u ćeliju. Iako je hitno prebačen u lokalnu bolnicu liječnici mu nisu uspjeli spasiti život. Preminuo je u noći na ponedjeljak. 




U sjedištu financijske policije u Bresciji jučer su nam objasnili kako nisu potpuno sigurni u identitet 33-godišnjaka koji se ubio. Naime, imao je nekoliko lažnih imena. Prema podacima s kojima lokalna policija raspolaže riječ je o 33-godišnjem Davoru Brletiću, rođenom u Hrvatskoj, no predstavljao se i kao 32-godišnji Srbin Saša Jović. – U suradnji s policijama dvaju zemalja pokušat ćemo točno utvrditi o kome se radilo, rekli su nam jučer u talijanskoj Financijskoj policiji.