Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Završena istraga

Krivotvorenjem isprava počinili materijalnu štetu od oko 1.450.000 kuna

Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2017. u 15:25 2017-11-22T15:25:00+01:00

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 38 godina i jednim 48-godišnjim hrvatskim državljaninom  zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da su u vremenu od studenog 2015. do kolovoza  2016. godine kao odgovorne osobe triju  tvrtki (registriranih za uvoz vozila) sa sjedištima na području Zadarske i Primorsko-goranske županije pribavili lažne isprave za osobna vozila i upotrijebili ih kao prave dovodeći tako u zabludu nadležna tijela da ovjere sadržaje koji nisu istiniti. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage prostora i vozila koje navedeni koriste te su tom prilikom oduzeta dva osobna vozila, kao i računalna oprema, razna dokumentacija, uređaj za ometanje signala i 5 grama kokaina te drugi predmeti.

Policija ih sumnjiči za počinjenje sedam kaznenih djela krivotvorenje isprave i sedam kaznenih djela ovjeravanje neistinitog sadržaja kojima se počinjena materijalna šteta cijeni na iznos od oko 1.450.000 kuna. Zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja trojica osumnjičenih hrvatskih državljana prijavljuju se mjerodavnom državnom odvjetništvu te će biti predana pritvorskom nadzorniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.