Svjetsko prvenstvo Laser Radiala

Tina Mihelić četrnaesta uoči zadnjeg dana

Hina



Uoči zadnjega dana Svjetskog prvenstva Laser Radiala u Omanu hrvatska jedriličarka Tina Mihelić nakon deset jedrenja zauzima 14. mjesto.


Mihelić je s 9. i 16. ulazom u cilj u današnjim utrkama napredovala za jednu poziciju, a u četvrtak su na rasporedu zadnja dva plova jer u ovoj klasi nema uobičajenog plova za odličja. “Slični uvjeti na moru kao i jučer, lijepi veliki valovi za glisiranje. U prvom plovu dana napokon sam dobro startala, borila sam se do obilaska prve oznake za prvo mjesto. Pravo zadovoljstvo bilo je jedriti uz vjetar, napokon mogu držati ritam vodećih cura. Međutim, gubila sam mjesta niz vjetar i to je svakako nešto čemu se moram posvetiti u narednom razdoblju. U drugom plovu sam se skoro prevrnula na valu, tu sam dosta izgubila, iako sam ostala među deset i do cilja stigla 16. Nadam se uloviti sutra tih željenih top deset”, kazala je Mihelić, koja je 2013. godine postala svjetskom prvakinjom u ovoj klasi u kineskom Rizhau, što je bilo prvo svjetsko odličje uopće hrvatskih jedriličarki. 


Belgijka Evi Van Acker preuzela je prvo mjesto, s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Dankinja Anne Marie Rindom. Treća je Nizozemka Marit Bouwmeester sa četiri boda više.