Utakmica

Željko Babić: Vjerujem da ćemo biti odlični kada to bude trebalo

Igor Duvnjak

Svjesni smo da je sport nepredvidiv. Za dobar rezultat, a to je medalja, mora se poklopiti više toga, znanje, vještina, sreća i volja. Vjerujem da će Hrvatska u Riju biti dobra, kada to bude trebalo – kaže izbornik Željko Babić



OPATIJA Dugogodišnji dragulj hrvatskog sporta, muška rukometna reprezentacija, u priprema za Olimpijske igre u Rio de Janiru finišira u Opatiji, starom elitnom mjestu hrvatskog turizma i trenira u tamošnjoj sportskoj ljepotici, dvorani »Marino Cvetković«, u kojoj je jučer održana dobro posjećena konferencija za novinare.


– Ugodno je biti na ovakvom mjestu. Zahvaljujem se gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću i svim našim sponzorima koji nas prate i pomažu da ostvarujemo dobre rezultate. Dvorana, smještaj, hrana, sve je u najboljem redu. Opatija je biser Jadrana – kazao je na početku svog obraćanja novinarima izbornik Željko Babić.


– Ovo je završni dio priprema nakon kojeg nas čeka veliki sportski izazov. Radostan sam i sretan, kao i igrači, što sudjelujemo na Olimpijskim igrama. Ne sumnjam ni u sebe ni u igrače, jer znam da ćemo dati svoj maksimum u Riju, a kako bismo ostvarili nešto istinski veliko. Svi želimo dati sve od sebe za Hrvatsku. Svjesni smo da je sport nepredvidiv i ne pobjeđuje uvijek najbolja momčad, a zato uostalom i jest zanimljiv. Za dobar rezultat, a to je medalja, mora se poklopiti više toga, znanje, vještina, sreća i volja. Vjerujem da će Hrvatska u Riju biti dobra, kada to bude trebalo.




Trebamo biti odlični 17. kolovoza u četvrtfinalu, nadam se da ćemo uspjeti u tome. Tada moramo dostići pravu formu, riječ je o nokaut utakmici.


Uniline uz rukometaše


Marinu Mariću i Luki Šebetiću, koji su već ranije otpali zbog ozljeda sada se nažalost priključio i Domagoj Pavlović, koji neće nastupiti u Riju, rečeno je jučer na »pressici«. Osim toga, bivšeg Zamećanina Krešimira Kozinu muče zdravstveni problemi, kao i Marka Mamića.


– Ozljede su sastavni dio sporta, ne želim na njih gledati kao na probleme, već kao na sportske izazove kojima se moramo prilagoditi – nastavio je izbornik. – Vjerujem da svi žele dati sve od sebe i da će se svi potruditi da do odlaska u Rio budemo dobro. Do odlaska u Brazil igramo još sa Slovenijom. Bitno je da tu izvučemo ono najbolje, odigramo ono što smo do sada trenirali. Imamo naše zadatke u igri koje ćemo pokušati dodatno posložiti. Nakon toga ostaje nam samo pripremna utakmica s Njemačkom u Riju, u kojoj ćemo, u dogovoru s njima, odigrati baš ono što nam treba i to će biti pravo zagrijavanje za prve utakmice Olimpijskih igara.


Konferenciji za novinare, na kojoj je potpisan i sponzorski ugovor između HRS-a i agencije za sportski turizam »Unilinee«, nazočio je i čelnik Saveza Tomislav Grahovac.


– Čestitam gradu Opatiji na gostoprimstvu. Vrlo je bitno da se igrači i vodstvo reprezentacije u biseru Jadrana osjećaju ugodno – rekao je Grahovac na kojem su ugovor o sponzorstvu u ime Saveza potpisali glavni tajnik Damir Poljak, a u ime »Unilinee« Boris Žgomba. – Velika zahvala našem sponzoru, jako sam sretan i zadovoljan što smo potpisali novi ugovor s »Unilineom«, što nam je vrlo značajno. Želimo da dečki zaigraju muški za dobar rezultat bez velikih pritisaka. Znamo da njihov angažman i maksimalna borbenost neće izostati.


Novinarima su se vrlo zadovoljni obratili i predstavnici opatijskih domaćina, gradonačelnik Ivo Dujmić i pročelnik za sport Fernando Kirigin.



Izbornik Željko Babić i njegov stožer, kapetan Marko Kopljar i svi njegovi suigrači, osim dobrim rezultatima populariziraju reprezentaciju i stalnim kontaktima s navijačima. Danas gostuju u Kastvu, gdje će od 12.20 sati biti ugošćeni u gradskoj Vijećnici, a nakon toga ostaju u Kastvu na druženju s navijačima.



Najbolji promotori


– Želim srdačnu dobrodošlicu našoj rukometnoj reprezentaciji u Opatiji. Što reći osim da su hrvatski rukometaši najveći promotori Hrvatske, kada vi igrate cijela nacija uživa. Hvala što ste izabrali Opatiju za pripreme jer tako pomažete i jedinice lokalne samouprave. Imamo zadovoljstvo da smo napravili multifunkcionalnu dvoranu i time se želimo priključiti sportskom turizmu. Nadam se da je ovo lijep početak jer sportašima možemo ponuditi mnogo – rekao je gradonačelnik Dujmić.



SLOVENIJA: Blagotinšek 4, Henigman 1, Marguč 3, Kavtičnik 2, Janc 1, Dolenec 2, Cingesar 1, Skube, Poteko 1, Miklavčić, Gaber 2, Zorman, Bezjak 4, Razgor, Zarabec 3, Bombač 3.


HRVATSKA: Stevanović, Mihić 3, Duvnjak 1, Kopljar 6, Gojun, Matulić, Pešić, Ivić, Karačić 3, Kontrec, Štrlek 3, Čupić 2, Slišković 5, Cindrić 1, Brozović 1. Uzvrat se igra u utorak u Opatiji (20.30 sati).


– Veliko mi je zadovoljstvo što naša najtrofejnija reprezentacija upravo u našem gradu odrađuje posljednje pripreme za Olimpijske igre. Priča je krenula prije mjesec dana i uspjeli smo postaviti najbolje uvjete za naše rukometaše. To je lijepa priča i za naš ženski i muški rukometni klub kojima će također puno značiti što su najbolji rukometaši u našem gradu.


Nadam se uspjehu na Olimpijskim igrama i da će postati tradicija da se na sva velika natjecanja ide iz Opatije – ponadao se Fernando Kirigin.Dok su reprezentativci otišli na odmor, gosti su ostali »ćakulati« u obližnjem »Biancu i neru«.