Rukomet

Sigurdsson objavio popis reprezentativaca za turnir u Oslu. Ima novih imena

Hina

Foto Marcus Brandt/PIXSELL

Foto Marcus Brandt/PIXSELL

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 6. svibnja, a na put u Oslo kreće se dva dana kasnijeZAGREB Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji turnir u norveškom Oslu.


Naime, u tjednu kada će većina reprezentacija imati doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, tri domaćina Hrvatska, Danska i Norveška, zajedno s Argentinom koja je već ranije osigurala nastup na tom natjecanju, odigrat će turnir pod nazivom Gjensidige Cup 2024.


Na izbornikovom popisu nalazi se 21 igrač. Nova imena u odnosu na dvije posljednje akcije, Europsko prvenstvo i olimpijske kvalifikacije, su desno krilo Fran Mileta koji će uskočiti umjesto Filipa Glavaša, povratnik David Mandić koji će dobiti priliku na lijevom krilu umjesto Lovre Mihića, Ivano Pavlović koji mijenja Igora Karačića te kružni napadač Ilija Brozović koji će pojačati konkurenciju na crti.
Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 6. svibnja, a na put u Oslo kreće se dva dana kasnije. Prvi nastup na Gjensidige Cupu Hrvatska ima 9. svibnja protiv domaćina Norveške u 19.15 sati, dan nakon toga je predah, a zatim 11. svibnja slijedi nastup protiv Argentine u 13.45 sati, da bi posljednjeg dana igrali protiv Danske u 14.15 sati.