Prva liga

Zamećanke ugošćuju “druge dame” hrvatskog rukometa: “Pokušat ćemo pružiti što jači otpor”

Igor Duvnjak

Josip Štokić/Foto V. KARUZA

Josip Štokić/Foto V. KARUZA

Lokomotiva je miljama bodovno udaljena od svojih domaćica i jasno da očekuje pun pogodak



RIJEKA Najbolje hrvatske ženske rukometne ekipe rade i prekovremeno, kalendar im je namijenio 22. kolo usred tjedna, a igračice Zameta dodatno je »razveselio« podarivši im utakmicu s Lokomotivom.


»Lokosice« na parket Centra Zamet (18 sati) izlaze kao neupitne »druge dame« hrvatskog rukometa, veću reputaciju od njih imaju samo prvakinje iz Podravka Vegete. Lara Burić, Kristina Prkačin, Tena Japundža i ostale Zagrepčanke osamljene su na drugom mjestu, bodovno znatno udaljene od vodeće Podravka Vegete i nešto manje ispred trećeplasiranog Zrinskog i jasno da su velike favoritkinje protiv Zamećanki, koje svim silama nastoje osigurati ostanak među najboljima.


– Ova utakmica nam dolazi nakon poraza u Osijeku u kojem smo izgledali stvarno loše. Tamo se apsolutno nismo držali nikakvih dogovora. Nismo napravili baš ništa pozitivnog u toj utakmici – konstatira trener Riječanki Josip Štokić. – Jedina pozitivna stvar je što nismo poraženi s većom razlikom od one kojom smo pobijedili Osijek u Rijeci.




Lokomotiva je miljama bodovno udaljena od svojih domaćica i jasno da očekuje pun pogodak. U domaćem taboru uoči itekako vruće završnice prvenstva priželjkuju pružanje što jačeg otpora velikim favoritkinjama iz Zagreba.


– Jasno da je Lokomotiva itekako ozbiljna ekipa kojoj ćemo na domaćem terenu pokušati pružiti što jači otpor koliko god je to moguće. Uostalom, protiv njih smo i u Zagrebu izgledali dobro nekih 20-25 minuta. Želimo odigrati što bolje i stjecati samopouzdanje za završetak natjecanja. Imamo još tri kola do kraja, dolaze nam Dugo Selo 55 i Zrinski, tu moramo uzeti bodove koji nam garantiraju ostanak.