Pripreme u Ivaniću

Željko Babić: Bit će jako zanimljivo u Heningu

Igor Duvnjak



Hrvatska muška rukometna reprezentacija se okupila jučer u svojoj omiljenoj bazi, Ivanić Gradu, gdje će se pripremati za skorašnji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji se održava u danskom Heningu od 8. do 10. travnja. Izbornik Željko Babić nakon uspješne prezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je osvojena brončana medalja, treba i svoj prvi proljetni uspjeh kojim bi se »kaubojima« otvorila vrata natjecanja u Brazilu. Hrvatsku reprezentaciju u Heningu očekuju utakmice protiv domaćina Danaca, Bahreina i Norveške, a dalje idu samo dvije reprezentacije, što dovoljno govori o delikatnoj zadaći pred kojom su kapetan Marko Kopljar i suigrači.


– Jasno da nas očekuje težak turnir, kao što očekuje i naše suparnike – poručio je izbornik Željko Babić. – U najmanju ruku će biti jako zanimljivo, bit će to pravi sportski događaj. Sada je bolje nego kada smo se skupili pred Europsko prvenstvo, igrači su u boljoj formi. Željni su novog dokazivanja, vjeruju da to možemo napraviti. Budili smo pozitivne emocije na Poljsku. Tamo je bilo lijepo, bilo je i teških trenutaka, a na koncu smo osvojili medalju što je lijep rezultat. Igrači su dobro raspoloženi. Za dobru momčad kakva je Hrvatska nije odlučujuće što igramo u gostima, lišeni smo emocija kao što je utjecaj publike, raznih komentara, bilo gdje možemo pokazati svoje kvalitete.


Zvijezda Domagoj Duvnjak je također svjesna težine zadaće, ali ističe i vjeru u vlastite snage.




-  Dat ćemo sve od sebe da prođemo na Olimpijske igre. Drago mi je da smo se okupili, čekamo još »zagrebaše« te dvojicu iz »Vardara«. Čestitke »PPD Zagrebu« na četvrtfinalu Lige prvaka. Veselimo se što ćemo od ponedjeljka biti svi zajedno – rekao je vrsni hrvatski bek. – Nadam se da ćemo uspjeti u tome. Bit će teško, ali  ne sumnjam u nas. Mislim da imamo stvarno odličnu ekipu i to smo pokazali na Europskom prvenstvu u Poljskoj.  Puni smo samopouzdanja, igramo dobro u klubovima, a nema nikakvih ozljeda, što je najbitnije.  Sve je na nama. Prvu utakmicu igramo s Danskom, ako i pobijedimo to praktički neće značiti ništa jer ćemo morati pobijediti Norvešku u posljednjem kolu. Mislim da je ta utakmica najbitnija.