Premijer liga

Zamećani slavili u regionalnom derbiju u Umagu

Mijat Gavran

Umag – Zamet 23:25 (11:12). Riječane su do pobjede doveli vratari Marin Đurica i Dino Slavić odličnim obranama u prijelomnim trenucima te razigrani Filip Glavaš

UMAG Utakmica 4. kola Premijer lige – Lige za prvaka: Umag – Zamet 23:25 (11:12). Dvorana OŠ Marije i Line. Gledatelja 250. Suci: Hunjadi i Zečević (oba Zagreb).UMAG: Sorić (12+1), M. Ravnić, Buvinić, V. Ravnić 8 (2), Koler, Udovičić, Petričević, Bošnjak 1, Sinčić 2 (1), Čurčibašić, Matanović 7, Ćosić 2, Beliga 2, Gorenac 1, Maros, Ružić.ZAMET: Đurica (4+0), Lučin, Slavić (8+2), Hrvatin 3 (2), Martinović 2, Uzelac 1, Tubić, Stojanović 2, Glavaš 11 (5), Kovačević, Golik 2, Jelušić 1, Valković 2, Grozdek 1, Majić, Miličević.Sedmerci: Umag 6 (3), Zamet 8 (7). Isključenja: Umag 4, Zamet 8 minuta.

Iako su ostali »kratki« samo za dva gola, Umažanima se nema što prigovoriti za ono što su prikazali, štoviše pokazali su i više od realnih očekivanja. Kad se sve viđeno u prvih pola sata sagleda onda se bez puno razmišljanja može reći da su domaćini mogli otići na odmor s minimalnom prednošću, kao i njihovi suparnici, ako ne i s mnogo većom. Propustili su nekoliko izglednih prigoda, te tri sedmerca. U dva slučaja Slavić je obranio uistinu slabo izvedene penale. Na drugoj strani su gosti uglavnom preko Glavaša koji je imao podjednak učinak iz sedmeraca i igre, po četiri gola, parirali. Da je takav, minimalni zaostatak nakon prve dionice netko ponudio prepolovljenim Umažanima, vjerojatno bi to »potpisali«. Uz Glavaša su najistaknutiji pojedinci u prvom poluvremenu bili vratari Dino Slavić (7+2) i Marin Sorić (6).


Prve minute nastavka pokazale su da se domaćini olako ne mire s ishodom iz prvog dijela susreta. Poslije četiri minute domogli su se minimalnog vodstva (14:13) nakon dviju odličnih obrana Sorića te golova Belige i V. Ravnića (2). Nedugo potom je Sorić obranio i sedmerac, što je rezultiralo novim vodstvom domaćina sredinom druge dionice (18:17). Stručni stožer gostiju pozvao je minutu odmora, a dogovor je urodio plodom jer su preko Hrvatina sa sedam metara te Glavaša otišli na »plus 3« (22:19 – 52′). No, predaje nije bilo ni kad je na parketu igrao »dječji vrtić« Umažana, naravno uz Ravnića, Sorića, Matanovića i Ćosića. Da kojim slučajem Đurica nije »skinuo« tri lopte u završnici, tko zna kakav bi bio konačni ishod. Treba reći da je trener gostiju žrtvovao vrsnog Matea Hrvatina  kako bi zaustavio prvog topnika domaćina Valentina Ravnića, u čemu je dobrim dijelom i uspio.