Premijer liga

USPONI I PADOVI Golik želi pobjedu “Zameta” za kraj turbulentne rukometne sezone

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Želimo završti sezonu na najbolji mogući način, kao i da naši suigrači Mateo Hrvatin i Milan Uzelac uspjehom završe svoje velike karijere – kaže Matija Golik



RIJEKA Rukometašima »Zameta« preostaje još samo domaći susret s »Rudarom« iz Ruda (18 sati) kako bi zaključili dugu sezonu u kojoj su se naigrali domaćih i međunarodnih utakmica. Naravno da su organizator igre Matija Golik i suigrači već umorni, pomalo već čekaju kraj kako bi se prepustili odmoru, no namjera im je na najbolji način dovršiti svoje sportske obaveze.


– Jedva čekamo da završi sezona, da pobijedimo i na pravi način završimo sve ono što smo započeli. Bilo je i zdravstvenih problema, i ja sam vukao neke lakše ozljede, ali sada oporavljen želim sezonu uspješno privesti kraju – kaže Matija Golik, rođen 1993. godine, jedan je od igrača s dužim stažom u »Zametu«. U klubu je već devet godina, u seniorskom sastavu je odradio šest sezona. I sam je svjestan oscilacija Zamećana tijekom dugog natjecateljskog razdoblja.


– Iza nas je sezona puna uspona i padova. Bila je u najmanju ruku turbulentna. Imali smo blistavih trenutaka, kao i utakmica za zaborav. Sve u svemu, zaslužujemo prolaznu ocjenu. Recimo, ono što smo ostvarili u Europi stvarno je bilo čudo.





Rukometašice »Zameta« dovezle su brod u luku, treba ga još privezati, današnjim željenim uspjehom u Dugom Selu od 18.30 sati sačuvati četvrtu poziciju ispred »Sesveta Agroproteinke«. Uspiju li, bio bi to lijep uspjeh za Dejanu Milosavljević i ostale igračice trenerice Adrijane Prosenjak, koje su kročile kroz dugu sezonu opterećene kroničnim klupskim boljkama, besparicom i neizvjesnošću oko vodstva »Zameta«. Put do željenog rezultata je trasiran pobjedom s »Trešnjevkom«.


– Uspješno privodimo sezonu kraju, nadam se da ćemo je okončati pobjedom. Bila bi to nagrada za naš rad i trud koji smo iskazale tijekom sezone. Igrale smo s guštom nadajući se da će se situacija popraviti. Ovaj vrlo dobar rezultat je odraz našeg pristupa – kaže Dejana Milosavljević, udarna igla napada Zamećanki. Za nju je današnji nastup oproštajni u dresu riječkog kluba.


Iduće sezone će igrati u varaždinskoj »Koki«. – Favoritkinje smo, ali niti jedne suparnice nisu lake ako ih se podcijeni. Niti jednom s »Dugim Selom« nismo brzo riješile utakmicu, uglavnom bismo se mučile. Očekujem da sada neće biti tako, već da ćemo se odvojiti u ranoj fazi susreta kako bi i mlađe cure mogle malo igrati. 



Golik se, kao i mnogi u riječkom rukometu, rado sjeća uspjeha u kvalifikacijama za Kup EHF-a s »Creteilom«, »Bukureštom«, kao i utakmica s »Melsungenom«.


– Te utakmice će biti zapisane u povijesti našega kluba i svima nam je drago da smo sudjelovali u tome. Normalno da ću pamtiti te utakmice, kao i veliki preokret s »Bukureštom«. Rijetko će tko u »Zametu« doživjeti da igra u Njemačkoj s »Melsungenom« ili nastupati u Francuskoj. To je bio lijep doživljaj.Na domaćem parketu Zamećani su razočarali padom u Ligu za ostanak, dugo su tražili bodove za osiguranje premijerligaškog statusa u čemu su uspjeli tek u pretprošlom kolu. – Trebalo nam je nekoliko pobjeda, a mi smo to shvatili u stilu »lako ćemo« i nikako da to što prije privedemo kraju, ali to smo ipak uspjeli ostvariti tri kola prije kraja. Drago mi je da se nismo mučili do posljednjega kola jer ekipa sigurno ima potencijal za Ligu za prvaka. Nismo je, nažalost, uspjeli osigurati, od nje su nas dijelile nijanse.Zamećani danas rasterećeni dočekuju »Rudara« iz Ruda.

– Kao i u svakoj utakmici idemo na pobjedu, želimo završti sezonu na najbolji mogući način. Osim toga, želimo da naši suigrači Mateo Hrvatin i Milan Uzelac uspjehom završe svoje velike karijere pamteći svoju posljednju utakmicu po pobjedi.