MI 2013.

Rukometaši donijeli Hrvatskoj još jedno srebro; Goluža: Ponosni smo

Hina

Rukometaši su osvojili 26. odličje za Hrvatsku na MI pri čemu sedmo srebro, uz 11 zlata i osam bronci. Žeo mi je zbog poraza, rekao je Jerko Matulić



ADANA Hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama nakon što je u finalnom susretu izgubila od Egipta 23:28 (11:14).


Hrvatska je u natjecanju po skupinama bila bolja od Egipta (28:25) no finalnom susretu naša mlada ekipa koja je u Tursku doputovala bez pravih priprema nije se mogla nositi protiv praktički najjačeg sastava Egipta.


Hrvatsku su predvodili Jerko Matulić sa sedam, te Igor Karačić sa četiri gola dok je kod Egipta najbolji bio Mahmoud Eid sa sedam golova.




Rukometaši su osvojili 26. odličje za Hrvatsku na MI pri čemu sedmo srebro, uz 11 zlata i osam bronci.


»Žao mi je zbog poraza, ostao je gorak okus na kraju turnira. Bili smo preumorni, jednostavno nije išlo. Možemo biti zadovoljni što smo osvojili srebro. Imali smo jako tešku skupinu, raspored je bio zgusnut, a mi smo došli u Tursku bez pravih priprema,« kazao je jedan od naših najboljih igrača u finalu Jerko Matulić, strijelac sedam golova.Jedan od najboljih hrvatskih igrača na turniru, Igor Karačić smatra kako je presudio umor.»Jedva stojim na nogama, sve me boli. Žao mi je zbog poraza. Iscrpili smo se na putu do finala. Egipat se jako dugo pripremao za ovaj turnir i vidjelo se kako su fizički bolje pripremljeni.«Karačić je naglasio kako usprkos porazu možemo biti zadovoljni jer je hrvatski rukomet na MI osvojio dvije medalje – dečki srebro, a mlada ženska ekipa broncu.»Čestitam curama na medalji. Došle su u Tursku u vrlo mladom sastavu, no sjajno su se borile.«Premda je zasigurno bio razočaran nakon poraza, izbornik Slavko Goluža čestitao je svojim igračima na zalaganju i borbenosti.»Ovo je bio jedan od najjačih rukometnih turnira na MI u posljednjih deset godina. Egipat se mjesec dana pripremao samo za ovo natjecanje, dok smo mi došli u Tursku praktički bez prtavih treninga. Ostvarili smo veliki rezultat i možemo biti ponosni. Mogu drugi misliti o tome što žele,« kazao je Goluža, te dodao: »Naravno da poraz u finalu bori, no nemam što dečkima zamjeriti. U ovim okolnostima ovo je dobar rezultat.« zaključio je hrvatski strateg.