RK Zamet

Pucačka nada Zamećana Matija Starčević: ‘Nakon ove pobjede sve je lakše’

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Svi smo pružili sto posto mogućnosti, ova pobjeda je rezultat toga – tvrdi golgeter nakon slavlja nad Karlovcem



RIJEKA   Dujam Dunato, »ljuta papričica« ispred raspoloženog vratara Marina Sorića i ostali Zamećani, protiv »Karlovca« su ispunili obećanje o »ostavljanju srca na parketu«, time su ispunili osnovni preduvjet za toliko potrebnu prvu domaću premijerligašku pobjedu. Trener Igor Marijanović i sveprisutna mu »desna ruka«, povratnik u klub Boris Konjuh, ubrizgali su svojim rukometašima neophodnu dozu agresivnosti i samopouzdanja.


Napad se nije slomio o pre(oštru) igru gostiju pri čemu se sedam igrača upisalo u strijelce, predvođeni iskusnicima Damirom Vučkom i Marinom Kružićem. U toj salvi najglasnija je bila ona lijevog beka Matije Starčevića, golgetera ogleda s osam pogodaka sa šutem znatno iznad pedeset posto. Kao dječak je došao u »Zamet«, u prvoj ekipi je bio i prošle sezone, ali tek sada dobija šansu.


– Prije pet, šest sezona sam došao u »Zamet«. Počeo sam u »Halubu«, to je jedan mali klub. Tamo mi je prvi trener bio otac, Goran Starčević – kaže Matija, visoki bek rođen 2000. godine, očito velika nada. Učenik je trećeg razreda razreda Elektrotehničke škole. 




Grubi nasrtaji Karlovčana od početka utakmice nisu zaustavili njega i suigrače.


– Gosti su istina igrali oštro, ali mi smo od početka podigli agresivnost u obrani – kazao je zadovoljni Starčević. – Postigli smo i tu razinu, koju smo čekali cijelu sezonu, a nismo je dobijali. Pritom smo se iz utakmice u utakmicu podizali. U ovom slučaju smo svi pružili sto posto mogućnosti, ova pobjeda je rezultat toga.


Zamećanima je trebalo nešto vremena da »napipaju puls« gostujuće obrane, nakon toga su znali poentirati za odvajanje od suparnika i za nužnu pobjedu.


– U početku je bilo malo straha, treme. Trebalo nam je vremena da se zagrijemo, ali smo se kasnije svi opustili. Automatski je protok lopte bio tečniji, a samim time je realizacija bila odlična.


Matija je ovog puta  stekao i dragocjeno iskustvo igrajući s imperativom u susretu »biti ili ne biti« za bijeg s dna ljestvice.


– Bilo je pritiska, pokušao sam ga maknuti iz glave i uspio sam, sada je super. Ova pobjeda i igra su mi veliki poticaj za daljnje nastupe. Sada samo treba još više raditi i onda ćemo doći do savršenstva.


Zamećanima je malo lakše nakon što su na svom terenu »probili led«, a čekaju ih još dvije utakmice zaredom kod kuće, dolaze im »Gorica« i »Varaždin«.


– Normalno, kao i uvijek nadamo se pobjedi. Sada samo želimo ostvariti ta četiri boda kako bismo otišli na pauzu ugodnijeg raspoloženja, maknuvši se napokon sa začelja ljestvice – zaključuje Starčević.