Propustile iznenađenje

Prva liga rukometašica: Zamećanke poražene i u drugoj utakmici sezone

Igor Duvnjak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Utakmica drugog kola Prve lige rukometašica: Zamet – Lokomotiva 24:26 (17:12). Dvorana na Zametu. Gledatelja 100. Suci Grubor (Poreč), Žepčan (Umag).


ZAMET: Paurević, Plahinek 3 (1), Martinović, Židek, Miočinović 3, Tabar 4, Milosavljević 2, Toto 8, Strukar, Brkljača, Jelenović, Bukvić 4 (2), Toskić, Visković, Dobrić, Lopac-Škrinjar.


LOKOMOTIVA: Razum, Lukić, Šenvald 2, Demić, Jurlin, Blažek 4, Prkačin, L. Kalaus 4 (1), D. Kalaus 2, Pijević, Posavec 8 (4), Kragić, Boras 1, Zagorščak, Kajfeš 4, Glavan.




Isključenja: Zamet 10, Lokomotiva 6 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (3), Lokomotiva 5 (5).


Rukometašice »Zameta« su otišle s parketa s okusom gorčine nakon što su većim dijelom utakmice same sebi i navijačima najavljivale veliko iznenađenje, pobjedu nad »Lokomotivom«, ali je znatan kapital, prednost od pet golova, u nastavku prokockan. Obrana favoritkinja je postala čvršća, što je uvjetovalo smanjenjem razmaka, a u dramatičnoj završnici »lokosice« su spretno i sretno iskoristile svoje prilike i uzele očekivane bodove.


Borbenoj riječkoj mladosti ostaje utjeha u velikom otporu kandidatkinjama za vrh, ovakva igra i borbenost im trebaju biti putokaz za iduće nastupe.Favoritkinje iz Zagreba su se prvi put odvojile na dva koraka prednosti u 6. minuti, kada je Posavec lako realizirala sedmerac za 3:1. Silno motivirana domaća mladež je brzo odgovorila, Kristina Plahinek i kapetanica Ella Bukvić su anulirale zaostatak, održavale korak, probudile gledalište i odvojile se na 15:11. Izrešetavši gostujući filter, obranu »5-1« uz pet efektnih golova razigrane Mile Toto Riječanke su na odmor nosile znatan kapital.

U nervoznoj i oštroj igri početkom nastavka »Lokomotiva« je polako smanjivala zaostatak. Seriju gošći od 3:0 prekinule su Toto i Dejana Milosavljević. Novo zagrebačko približavanje je ostvareno u 49. minuti kada je Jelena Kajfeš poentirala za 21:20 najavljujući uzbudljiv rasplet. U 52. minuti je bilo još uzbudljivije nakon što je Lara Kalaus izjednačila na 22:22. Riječanke su zaigrale »flastera« na Steli Posavec, ali je baš ona vratila »Lokomotivu« u vodstvo nepunih sedam minuta do kraja. U dramatičnom finišu kod 24:25 domaće su prokockale šansu za bod jer im je dosuđeno sedmo, nedozvoljeno dodavanje pri pasivnom napadu, a Larisa Kalaus je lako potvrdila zagrečku pobjedu, konačnih 24:26.